لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۷

ایرانی تبارهای آمریکا به چه کسی رأی می دهند؟


برگردان گزارشی از گلناز اسفندیاری در وبسایت رادیو اروپای آزاد؛ پیرامون گرایش ایرانی تباران آمریکایی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری این کشور.

گودرز اقتداری که خبرنگاری ایرانی تبار در پورتلندِ اورگان در آمریکاست، می گوید روز سه شنبه ۶ نوامبر(روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) رأی نخواهد داد. شهریار اطمینانی که بازرگان است و مقیم پایتخت آمریکا اما می گوید به میت رامنی رأی می دهد و مایک کاظمی که وکیل است و در کالیفرنیا زندگی می کند، طرفدار باراک اوباماست و قصد دارد روز سه شنبه رأی خود را برای او به صندوق بیاندازد.

این سه شهروند آمریکایی ایرانی تبار در میان ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی تباری هستند که در ایالات متحده زندگی می کنند، و انتخاب آنها نمادی از بازتاب سیاست خارجی رییس جمهوری فعلی آمریکا قلمداد می شود. این نماد، هرچند کوچک، پراهمیت و شاخص است.

باراک اوباما و رقیب جمهوری خواه وی میت رامنی، هر دو گفته اند ایران اتمی را نخواهند پذیرفت. هر دو هم گفته اند که توسل به گزینه نظامی،‌ آخرین راه حل در قبال ایران است. برای بسیاری از ایرانیان مقیم آمریکا، شیوه عملکرد دولت این کشور در خصوص ایران و مواضع دولت ایالات متحده نسبت به رژیم تهران است که تعیین کننده نامزد منتخب آنهاست، یا دست کم نقشی مهم در این انتخاب دارد.

اختلاف عقیده دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جزئیات مواضعی است که نسبت به فعالیت های هسته ای ایران اتخاذ می کنند. اوباما بر اعمال شدیدترین تحریم های تاریخ علیه ایران اشاره کرده و معتقد است که این تحریم ها اقتصاد ایران را فلج کرده است.

میت رامنی می گوید اگر وی به جای رئیس جمهوری آمریکا بود، این تحریم های گزنده را خیلی زودتر اعمال می کرد و وعده داده که در صورت دست یافتن به مسند ریاست جمهوری آمریکا، این تحریم ها را حتی شدیدتر کند.

گودرز اقتداری، خبرنگار،‌ می گوید تعامل با ایران نظر وی را نسبت به نامزد ریاست جمهوری جلب می کند و وی از سوی هیچ یک از دو نامزد کنونی، تمایل به چنین تعاملی را شاهد نبوده است.

اقتداری که در سال ۲۰۰۸ برای ستاد انتخاباتی اوباما فعالیت بسیاری کرده، می گوید از اوباما ناامید و نسبت به سیاست های او در قبال ایران دلسرد شده است.

آقای اقتداری معتقد است که سیاست اروپا در قبال ایران طی دهه ۹۰میلادی که روابط اقتصادی را شامل می شد، سیاست مناسب تر و صحیح تری بود و به کارگیری چنین سیاست هایی است که نفوذ آمریکا را در ایران ممکن می کند.

مایک کاظمی، وکیل ایرانی تبار ساکن کالیفرنیا، ضمن تأیید سیاست های اوباما می گوید که به نظر وی، رامنی راهکارهایی را اعمال خواهد کرد که تداوم همان مواضعی است که به جنگی غیرضروری، خونین و پرهزینه با عراق انجامید و شکست آمریکا در افغانستان را رقم زد.

شهریار اطمینانی اما می گوید می خواهد شاهد خیزشی باشد که به فروپاشی نظام جمهوری اسلامی منتج شود. او که بازرگانی مقیم واشنگتن است، می گوید بخش عمده ای از تصمیمش برای رأی دادن به میت رامنی در واکنش کاخ سفید در پی انتخابات ریاست جمهوری در ایران و سکوت باراک اوباما دربرابر سرکوب معترضان ریشه دارد.

اطمینانی می گوید تعامل با جمهوری اسلامی در قاموس وی جایی ندارد و او می خواهد شاهد آن باشد که قیام مردم ایران با کمک ملموس آمریکا همراه شود و به تعبیر او به نظر می رسد که میت رامنی ممکن است چنین کمکی را به مخالفان ایران ارائه کند.

نتایج نظرسنجی که نهادی غیردولتی به نام انجمن ایرانیان آمریکایی تبار(موسوم به پایا) در سال ۲۰۱۱ انجام داده، حاکی از آن است که شمار بسیاری از ایرانیان مقیم آمریکا از مواضع و سیاست های اوباما در قبال ایران ناخشنودند، اما با این وصف، ۵۵٪ از ایرانی تباران قصد دارند به اوباما رأی بدهند.

مراد قربان، مدیر سیاست گذاری و روابط عمومی پایا، می گوید به نظر می رسد اغلب ایرانی تباران مقیم آمریکا به دو عرصه سیاست خارجی ( به ویژه در قبال ایران) و سیاست داخلی به میزان یکسان توجه دارند و این دو عامل به یک اندازه بر تصمیم گیری آنها اثرگذار است.

معبود انصاری که استاد جامعه شناسی دانشگاه ویلیام پترسن در ایالت نیوجرسی است و چندین کتاب پیرامون ایرانی تباران آمریکایی تألیف کرده است، می گوید نسل اول مهاجران ایرانی که نیمی از ایرانی تباران آمریکا را شامل می شود، بیشتر طرفدار میت رامنی و اغلب جمهوری خواه هستند و اگر هم به اوباما رأی دهند، به سبب سیاست های او در عرصه بهداشت و بیمه درمانی است.

آقای انصاری معتقد است که اغلب جمعیت نسل دوم ایرانی تباران آمریکا، دموکرات و طرفدار باراک اوباما هستند و موضع او را در قبال جنگ و دوری از آن، و همچنین سیاست هایش را در عرصه تأمین امنیت شغلی در اجتماع، به رویکردهای میت رامنی ترجیح می دهند.

این استاد دانشگاه می گوید به عقیده وی نسل دوم ایرانی تباران آمریکایی خواهان نوآوری در سیاست های دیپلماتیک آمریکا، از جمله سیاست های این کشور در قبال ایران هستند.
XS
SM
MD
LG