صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار رشته توییتی به «محاکمه ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی واکنش نشان داد.
در این رشته توییت آمده: «دادگاه نمایشی الهه محمدی و نیلوفر حامدی که ساختگی تلقی میشود روز چهارشنبه درحالی به پایان رسید که این دو خبرنگار نزدیک به ۹ ماه را بدون دسترسی به وکلای خود در بازداشت سپری کردند و این هفته نیز در جلسه محاکمه نمایشی، وکلای مدافع اجازه صحبت از جانب آنها را نداشتند.»
به نوشته صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه ایالات متحده «پس از گذشت ۹ ماه از فاجعه مرگ «مهسا امینی» تا کنون هیچ سازمانی مسئولیت قتل را بر عهده نگرفته ولی با این حال خبرنگارانی که از مرگ وی در بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی خبر داده بودند، با اتهامات سنگین از جمله احتمال صدور احکام زندان بلندمدت یا حتی اعدام مواجه هستند.»
وزارت امور خارجه آمریکا این اقدامات را «تمسخر عدالت» خواند و افزود: «ما همچنان به اظهار نظر و اقدام برای حمایت از آزادی بیان و آزادی مطبوعات در جمهوری اسلامی ادامه خواهیم داد. روزنامهنگاری جرم نیست.»
وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد که «جمهوری اسلامی از روزنامهنگاران میترسد زیرا روزنامهنگاری جامعه خوبی را ایجاد میکند که در آن دولت در برابر مردم پاسخگو باشد.»
پیامرسان فارسی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین مینویسد: «روایت نیلوفر و الهه» ایناست که «وظیفه خبرنگاری» خود را انجام میدادند تا حقیقت را به مردم گزارش دهند. افشای حقایق رفتار سوء جمهوری اسلامی، دقیقا همان چیزی است که جمهوری اسلامی از آن میترسد.
این رشته توییت وزارت امور خارجه آمریکا به جمهوری اسلامی تذکر میدهد که «آزادی بیان یک حق جهانی است» که در اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی مورد پذیرش جامعه جهانی قرار گرفته است.
صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا در پایان تاکید کرد: «در این راستا ما از جمهوری اسلامی میخواهیم که صدها زندانی سیاسی و دهها روزنامهنگار را که صرفا به دلیل «انجام وظیفه» خود در گزارش دادن حقایق به مردم زندانی شدهاند، فورا آزاد کند.»
پیشتر سازمان گزارشگران بدون مرز هم با انتشار بیانیهای «محاکمههای ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم کرد. این سازمان میگوید که این دو خبرنگار به جای محکومیت احتمالی باید فورا آزاد شوند.
جاناتان داگر رئیس میز خاورمیانه این سازمان در همین رابطه گفت: «این واقعیت که نیلوفر حامدی و الهه محمدی حتی چند روز قبل از محاکمه نتوانستند با وکلای خود ملاقات کنند، موید بیعدالتی است و تنها هدفش مشروعیت بخشیدن به آزار و اذیت این دو خبرنگار است. ما خواستار آزادی فوری آنها هستیم.»