لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۲

سازمان گزارشگران بدون مرز «محاکمه ساختگی» خبرنگاران در بند را محکوم کرد؛ نیلوفر حامدی تمام اتهامات وارده را رد کرد


الهه محمدی (راست) و نیلوفر حامدی
الهه محمدی (راست) و نیلوفر حامدی

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه‌ای محاکمه‌های ساختگی نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم کرد. این سازمان می‌گوید که این دو خبرنگار به جای محکومیت احتمالی باید فورا آزاد شوند.

جاناتان داگر رئیس میز خاورمیانه این سازمان در همین رابطه گفت: «این واقعیت که نیلوفر حامدی و الهه محمدی حتی چند روز قبل از محاکمه نتوانستند با وکلای خود ملاقات کنند، موید بی‌عدالتی است و تنها هدفش مشروعیت بخشیدن به آزار و اذیت این دو خبرنگار است. ما خواستار آزادی فوری آنها هستیم.»

نیلوفر حامدی، خبرنگار زندانی، در نخستین جلسه محاکمه که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد، «تمام اتهامات وارده» را رد کرد.

نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق است که در پی انتشار گزارش درباره کشته شدن مهسا امینی بازداشت شد و همچنان در زندان به سر می‌برد.

محمدحسین آجورلو، همسر نیلوفر حامدی، روز سه‌شنبه ۹ خرداد، در توییتر نوشت این دادگاه غیرعلنی با ریاست ابوالقاسم صلواتی «کمتر از دو ساعت طول کشید» و علاوه بر این که «اعضای خانواده اجازه حضور نداشتند»، «به وکلای پرونده هم فرصتی برای دفاع نرسید.»

به گفته همسر نیلوفر حامدی، او «در این جلسه تمام اتهامات وارده را رد کرد و تأکید داشت به عنوان یک خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کرده و هیچ اقدامی علیه امنیت ایران انجام نداده است.»

آجورلو همچنین نوشت که «ادامه رسیدگی به جلسات بعدی موکول شد که هنوز تاریخ آن مشخص نیست.»

شماری از دوستان و همکاران نیلوفر حامدی، به امید دیدن او به محل برگزاری دادگاه مراجعه کردند، اما جلسه غیرعلنی بود و موفق نشدند این روزنامه‌نگار زندانی را ببینند.

مریم شکرانی، دبیر گروه اقتصادی روزنامه شرق در توییتی نوشت، وقتی ناامید از دیدن نیلوفر حامدی «مشغول خداحافظی» بودند، حامدی «در یک سمند با شیشه‌های دودی رد شد» و در واکنش به آنها که با دیدنش فریاد زدند» «دست تکان داد.»

  • ادعای قوه قضاییه: اظهارات وکیل الهه محمدی «خلاف واقع» است

خبرگزاری میزان، ارگان رسانه‌ای قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه اظهارات وکیل الهه محمدی درباره دادگاه را «اقدامی غیرقانونی» خواند و ادعا کرد که او «اظهارات خلاف واقعی» درباره «جزئیات جلسه دادگاه» مطرح کرده است.

شهاب میرلوحی، وکیل الهه محمدی، خبرنگار بازداشت‌شده با بیان این که دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد، در مصاحبه با روزنامه هم‌میهن گفته است که در جلسه روز دوشنبه دادگاه که غیرعلنی برگزار شد، «به وکلا فرصت هیچ دفاع و یا بیان هیچ مطلبی داده نشد.»

او با تأکید بر این که پرونده باید در «دادگاه کیفری و با حضور هیات منصفه و به صورت علنی رسیدگی شود» گفت که «بخش غالب این پرونده درباره فعالیت‌های مطبوعاتی یا اظهارنظرها و نوشته‌های خانم محمدی است و معلوم نیست چرا پرونده‌ای را که از مصادیق بارز پرونده‌های مطبوعاتی و سیاسی است، بر خلاف اصل ۱۶۸ قانون اساسی، در دادگاه انقلاب و بدون امکان حضور آزادانه شهروندان و رسانه‌ها و بدون هیات منصفه برگزار می‌کنند.»

میرلوحی با تأکید بر اینکه برخی حقوق مسلم موکلش نقض و ادعاهای نادرستی در پرونده ذکر شده است افزود: «موکل من به مدت طولانی در سلول انفرادی بازداشت شده و او که یک خبرنگار شناخته شده است، هشت ماه است بدون هیچ توجیه منطقی و قانونی در بازداشت موقت به سر می برد.»

خبرگزاری میزان با اعلام این که رسیدگی به پرونده الهه محمدی ادامه دارد، مدعی شد که «وکلا فرصت کافی برای ارائه دفاعیات خود خواهند» داشت.


نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامه‌نگارانی هستند که در روزهای آغازین اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی، به دلیل تهیه گزارش بازداشت شدند. قوه قضاییه این دو روزنامه‌نگار را به «همکاری با آمریکا» متهم کرده؛ اتهامی که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا آن را به صراحت رد کرده است.

متیو میلر، در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا در مورد پرونده این دو خبرنگار زندانی گفته است: «ما این اتهامات را رد می‌کنیم. آشکارا صحت ندارند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده افزوده است: «در طول اعتراضات، مقامات ایرانی بارها حقوق مدنی ایرانیان را نقض کرده‌ و آنها را به دلیل آن چه آزادی‌های اساسی یک فرد است مجازات کرده‌اند. این نه تنها شامل اعضای جامعه ایرانی است که برای اعتراض به خیابان‌ها آمدند، بلکه شامل روزنامه‌نگاران کشور (ایران) نیز می‌شود.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG