لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۶

آمریکا و فرانسه چشم‌انداز خوبی برای احیای برجام نمی‌بینند


وزیران امور خارجه آمریکا، و فرانسه اعلام کردند در حال حاضر چشم‌انداز خوبی برای احیای برجام نمی‌بینند، مگر آن که مقامات جمهوری اسلامی از برخی خواسته‌های خود دست بردارند.

آنتونی بلینکن روز جمعه در یک کنفرانس خبری مشترک با کاترین کولونا همتای فرانسوی خود هرگونه حرکت به سمت احیای برجام را در شرایط کنونی رد کرد.

او گفت: «در آینده نزدیک توافقی در کار نیست، چون ایرانی‌ها کماکان مسائل خارج از برجام را وارد گفتگو‌ها می‌کنند.»

به‌گفته‌ وزیر خارجه آمریکا، تا زمانی که مقامات جمهوری اسلامی این رویه را ادامه دهند هیچ امکان توافقی وجود ندارد،‌ عقیده‌ای که فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز با آن موافق هستند.

وزیر امور خارجه فرانسه هم در این کنفرانس خبری گفت که جمهوری اسلامی متن پیشنهادی احیای برجام را قبول نکرده است.

کاترین کولونا افزود: «فرانسه به‌ هیچ عنوان از موضع خود در قبال متن توافق کوتاه نخواهد آمد و دیدار ماه گذشته «امانوئل مکرون»، رئیس جمهوری فرانسه، با ابراهیم رئیسی، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هم به منظور راضی کردن جمهوری اسلامی به پذیرش پیش نویس برجام بوده اما نتیجه نداشته است.»

کولونا تاکید کرد:« اکنون این ایران است که باید تصمیم بگیرد که توافق می خواهد یا نه.»

آمریکا دو ماه پیش آخرین نظرات ایران را بدون سر و صدا رد کرد، اما هنوز حاضر نیست پایان این روند را اعلام کند.

بلینکن با اشاره به اینکه دولت بایدن می‌خواهد فعالیتهای اتمی ایران دوباره محدود شود، گفت که کماکان معتقد است دیپلماسی بهترین راه است.

اما شاید موضوع اصلی که نهائی شدن مذاکرات احیای برجام را فعلاُ به تعویق انداخته، ادامه تظاهرات در ایران و واکنش دولت آمریکا به آن است.

بلینکن، در پاسخ به این سوال که آینده مذاکرات چه خواهد شد گفت: «در حال حاضر چشم جهان به تظاهرات ایران دوخته شده است.»

او بار دیگر گفت: «جوانان ایرانی، به خصوص زنان، با اینکه می‌دانند جانشان در خطر است با شجاعت فوق العاده برای حقوق اولیه خود به خیابانها می آیند.»

وزیر امور خارجه فرانسه هم از وقایع داخل ایران ابراز نگرانی و سرکوب دولتی را محکوم کرد.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG