مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، با هشدار نسبت به ناامنی غذایی در افغانستان، از کشورهای ثروتمند به ویژه اعضای گروه ۲۰ خواسته است از بروز یک بحران انسانی حاد در آن کشور جلوگیری کنند.
گروه ۲۰ در چند هفته اخیر دو نشست مجازی را در مورد افغانستان برگزار کرده است. اما کارشناسان میگویند هنوز ۱۸ میلیون افغانستانی به کمکهای غذایی بین المللی وابستهاند و حدود ۱۰ میلیون نفر نیز به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.
افغانستان با دومین خشکسالی در چهار سال اخیر روبرو است و نزدیک شدن زمستان امکان بروز یک فاجعه انسانی در ابعاد هولناک را دامن زده است.
مقامهای سازمان ملل میگویند، امدادرسانی در سطح وسیع نیازمند تصمیم سیاسی جامعه بینالملل است و تاسیس صندوق امانی توسط نهادهای امدادرسان و اهدای پول نقد به فعالان محلی و نیازمندان افغانستانی، یک راه حل گذرا و موقتی است.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه با بیان این که بیش از چهار میلیون افغانستانی در داخل کشور آواره شدهاند، هشدار داد که ناامنی غذایی به ویژه در مورد کودکان و نوجوانان با سوء تغذیه، بیماری و مرگ همراه است و در صورت ادامه این وضعیت نیمی از کودکان زیر پنج سال در افغانستان، با خطر گرسنگی حاد روبرو خواهند شد.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، گفت: «هم اکنون مواد خوراکی برای چهار میلیون افغانستانی تنها از طریق برنامه جهانی غذا تامین میشود. در صورت فروپاشی اقتصادی افغانستان، ناامنی غذایی و گرسنگی به شدت افزایش مییابد و پیش بینی میشود این رقم سه برابر شود.»
اواخر هفته گذشته، برنامه جهانی غذا برای تامین مالی عملیات خود در افغانستان تا دو ماه دیگر درخواست کرد ۲۰۰ میلیون دلار کمک دریافت کند. گریفیث نیز از آمریکا و اتحادیه اروپا خواست تا منابع مالی کمکهای بین المللی را آزاد کنند.
در همین راستا، دولت آمریکا روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد ۱۴۴ میلیون دلار کمک بشردوستانه دیگر برای مقابله با بحران انسانی در افغانستان اختصاص میدهد که با این حساب، رقم کمکهای بشردوستانه آمریکا به افغانستان در سال جاری میلادی به ۴۷۴ میلیون دلار میرسد.