سازمان ملل از روز جمعه ۵ بهمن، پس از بازداشت ۷ کارمند دیگر خود توسط گروه حوثیها، همه سفرها به مناطق تحت کنترل این گروه در یمن را تعلیق کرد.
حوثیها که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، پیش از این نیز کارکنان سازمان ملل، افراد مرتبط با سفارت سابق آمریکا در صنعا و اعضای گروههای امدادی را بازداشت کرده بودند.
به گزارش آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با انتشار بیانیهای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط این ۷ نفر و دیگر کارکنان بازداشتی شد.
او تأکید کرد که «بازداشتهای خودسرانه ادامهدار غیرقابل قبول است» و هشدار داد این اقدامات توانایی سازمان ملل برای کمک به میلیونها نیازمند در یمن را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
حوثیها پیش از این ۷ نفر دستکم ۱۶ کارمند یمنی سازمان ملل را نیز بازداشت کرده بودند.
حوثیها از سال ۲۰۱۴ صنعا را تصرف کرده و با ائتلافی به رهبری عربستان سعودی و دولت قانونی یمن درگیر هستند.
جنگ یمن که بیش از یک دهه ادامه دارد، بیش از ۱۵۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده و یکی از بدترین بحرانهای انسانی جهان را رقم زده است.
هزاران نفر توسط حوثیها زندانی شدهاند و بازداشتشدگان تحت شکنجههای شدید از جمله اسیدپاشی و ضربوشتم قرار گرفتهاند. همچنین، این گروه از کودکان بهعنوان سرباز استفاده کرده و بهطور گسترده مینگذاری کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چهارم بهمن، با صدور یک فرمان اجرایی اعلام کرد که روند بررسی برای قرار دادن «انصارالله» یمن، معروف به حوثیها، در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آغاز شده است.
بر اساس این دستور، وزیر امور خارجه آمریکا موظف است طی ۳۰ روز گزارشی درباره این موضوع به رئیسجمهوری ارائه دهد و پس از آن، اقدامات لازم را برای اعلام رسمی این گروه بهعنوان یک سازمان تروریستی انجام دهد.