لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۸

سفیر آمریکا در چین: پکن در روابط خود با حکومت ایران تجدیدنظر کند


 نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در چین
 نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در چین

نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در چین با متهم کردن پکن به همسویی با «عوامل بی‌نظمی» در جهان، گفت که دولت بایدن آخرین تلاش‌ها را انجام می‌دهد تا چین در روابط خود با روسیه، جمهوری اسلامی و کره شمالی، تجدید نظر کند.

آقای برنز گفت که دولت بایدن می‌خواهد چین را برای عدم ارسال تجهیزاتی که در جنگ روسیه علیه اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرد، متقاعد کند.

او در جریان مصاحبه‌ای در سفارت ایالات متحده در پکن، گفت که نزدیک به ۴۰۰ شرکت چینی به روسیه محصولاتی با کاربرد دوگانه صادر می‌کنند که مصارف نظامی و غیرنظامی دارند.

نیکلاس برنز همچنین گفت که چین ۹۰ درصد از میکروالکترونیک‌های مورد استفاده در اقدامات جنگی روسیه را تامین کرده است.

در حالی که کمتر از دو هفته تا بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، به کاخ سفید باقی است، آقای برنز در جلساتی با مقامات چینی، نگرانی‌های آمریکا در مورد روسیه، و همچنین همسویی چین با جمهوری اسلامی و کره شمالی را مطرح کرده است. او‌ سه‌شنبه آینده چین را ترک خواهد کرد.

به گفته آقای برنزسیاست‌های چین در قبال روسیه، جمهوری اسلامی، و کره شمالی، با تمایل پکن برای ایفای نقش پیشرو در طرح‌های بین‌المللی نظم جهانی، مانند سازمان تجارت جهانی و توافق پاریس در مورد تغییرات آب‌وهوایی، همخوانی ندارد.

او در ادامه افزود که پکن با این اقدامات خود را با غیرقابل اعتمادترین عوامل بی‌نظمی در نظام جهانی همسو می‌کند

آقای برنز تأکید کرد که چینی‌ها نمی‌توانند هر دو طرف را داشته باشند و باید درباره رویکرد خود تصمیم بگیرند.

او همچنین گفت چین که مقادیر زیادی نفت از ایران می‌خرد، باید از نفوذ خود برای وادار کردن شبه‌نظامیان حوثی که از حمایت تهران جمهوری اسلامی برخوردارند، برای متوقف کردن حملات آنها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ استفاده کند.

آقای برنز این هفته با مقامات ارشد چین از جمله ما ژائوسو، معاون اجرایی وزیر امورخارجه، و لیو جیانچائو، مدیر بخش بین‌الملل حزب کمونیست چین که انتظار می‌رود وزیر امور خارجه بعدی این کشور باشد، دیدار کرد.

به گفته شرکت ردیابی کشتی «کپلر» در وین که متخصص در ردیابی محموله‌های نفتی ایران است، چین واردات نفت ایران را در نزدیک به دو سال پس از میانجیگری در توافق صلح جمهوری اسلامی با عربستان سعودی، چهار برابر کرده است و سال گذشته بیش از ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران را خریداری کرد.

فروش نفت جمهوری اسلامی به چین بیش از پنج درصد از کل اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد و هزینه بسیاری از اقدامات تهران را تأمین می‌کند.

چین در ماه‌های اخیر ‌و بدنبال افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و رویارویی جمهوری اسلامی و اسرائیل، برای آرام کردن اوضاع تلاش کرده است و ماه گذشته یکی از چهار معاون نخست‌وزیر خود را برای ملاقات با مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی به تهران فرستاد.

منبع: نیویورک‌تایمز

XS
SM
MD
LG