لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۶

احمد شهید بار دیگر از بالا بودن موارد اعدام در ایران انتقاد کرد


احمد شهید بار دیگر از بالا بودن موارد اعدام در ایران انتقاد کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران بار دیگر وضعیت حقوق بشر و آزادی‌های سیاسی و مدنی در ایران را نامناسب توصیف کرده و از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته است تا به این وضعیت پایان دهند.

در آخرین گزارش احمد شهید، از جمله به بالا بودن تعداد اعدام‌ها، محدود کردن رسانه‌ها، و تداوم بازداشت و برخورد با روزنامه نگاران و فعالان رسانه‌ای اشاره شده است.

آقای شهید در این گزارش ۸۱ صفحه‌ای، که روز پنجشنبه در شهر ژنو سوئیس به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه کرد، تعداد اعدام‌ها در ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی را دست کم ۷۵۳ نفر اعلام کرد که این آمار بالاترین تعداد اعدام در ایران در ۱۲ سال گذشته است .

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین از مقامات ایران خواسته است قوانین سختگیرانه‌ای که برخلاف استانداردها و قوانین بین المللی منجر به صدور احکام اعدام، بویژه در پرونده‌های مربوط به مواد مخدر می‌شوند، را لغو کنند.

احمد شهید در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به محدود کردن آزادی مطبوعات، مسدود کردن سایت‌های اینترنتی و تداوم زندانی بودن بیش از ۳۰ روزنامه نگار ایرانی، خواستار رفع این محدودیت‌ها شد.

محمود امیری مقدم مسئول سازمان حقوق بشر ایران در نروژ، به بخش فارسی صدای آمریکا می‌گوید علاوه بر رکورد شکنی ایران در تعداد کل اعدام‌ها در سال ۲۰۱۴ میلادی (دی ماه ۱۳۹۲ تا دی ماه ۱۳۹۳)، دست کم ۱۴ نوجوان نیز در همین سال در ایران اعدام شده‌اند، که این آمار بیشترین تعداد اعدام نوجوانان در ایران در طول ۲۵ سال گذشته است.

آقای شهید از سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران منصوب شده است. انتخابی که در پی عدم اجازه مقامات ایران برای سفر گزارشگران موضوعی سازمان ملل متحد به ایران، و گزارش‌های متعدد از نقض گسترده حقوق بشر در ایران صورت گرفت.

مقامات ایران هنوز با وجود درخواست‌های مکرر احمد شهید، برای سفر او به ایران موافقت نکرده‌اند و می‌گویند گزارش‌های او برای «سیاه نمایی» وضعیت ایران، و تحت تاثیر کشورهای غربی و مخالفان حکومت ایران صادر می‌شوند. مقام‌های ایران حتی در برخی موارد، او را با الفاظ توهین آمیز خطاب می‌کنند.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان می‌گویند وضعیت حقوق بشر در ایران، با وجود روی کار آمدن دولت حسن روحانی بهبود نیافته است.

محمود امیری مقدم در همین زمینه به صدای آمریکا گفت، پس از روی کار آمدن دولت روحانی و برغم ایجاد دیالوگ، نرمش و تنش زدایی در سیاست خارجی ایران، در داخل کشور نه تنها نرمشی دیده نشده، بلکه در برخی موارد نیز وضعیت حقوق بشر بدتر شده است.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG