لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

بریتانیا ١٣ فرد و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را تحریم کرد


جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا

بریتانیا روز پنجشنبه ۱۵ تیر ١٣ فرد و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را به دلیل نقض حقوق بشر ایرانیان از جمله حق آزادی بیان و تجمع تحریم کرد.

تحریم‌های جدید شامل ممنوعیت سفر به بریتانیا، مسدود کردن دارایی‌های تحریم‌شدگان، و منع تجارت بریتانیایی‌ها با آنها می‌شود.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، با اشاره به سرکوب مردم ایران از سوی جمهوری اسلامی، دست داشتن این «رژیم» در خونریزی‌ها در اوکراین و خاورمیانه، و تهدید آن به کشتن و ربودن افراد در خاک بریتانیا گفت: «امروز بریتانیا پیام روشنی به رژیم فرستاد: ما این رفتار بدخواهانه را بر نمی‌تابیم و شما را پاسخگو خواهیم کرد.»

به گفته او، تحریم‌های جدید کمک می‌کند هیچ مخفیگاهی برای کسانی که به دنبال آسیب رساندن به بریتانیایی‌ها هستند، وجود نداشته باشد.

  • تحریم‌شدگان

در بیانیه وزارت امور خارجه بریتانیا، نهادها و نیز افراد تحریم‌شده و عناوین و برخی از موارد اتهامی آنها به شرح زیر آمده است:

مراد فتحی: مدیرکل زندان‌های استان کردستان

محمد حسین خسروی: مدیرکل زندان‌های استان سیستان و بلوچستان و سرپرست سابق زندان زاهدان

حیدر پسندیده: رئیس زندان مرکزی سنندج

مرتضی پیری: رئیس زندان زاهدان

عبدالحسین خسروپناه: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

صغری خدادادی طاقانکی: رئیس زندان زنان قرچک

سید محمد امین آقامیری: دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران

مسلم معین: رئیس قرارگاه فضای مجازی بسیج

شورای عالی انقلاب فرهنگی: این نهاد مسئول سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی درباره مسائل فرهنگی از جمله نحوه پوشش زنان است. نهاد مزبور همچنین مسئول ایجاد گشت ارشاد است که خود سیاست‌ها و برنامه‌کار تعیین‌شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا می‌کند.

شورای عالی فضای مجازی: این شورا، برترین نهاد سیاستگذاری جمهوری اسلامی در حوزه اینترنت است. شورای مزبور که تحت سیطره سازمان‌های امنیتی و بدون نظارت عمومی است، مسئول فیلترینگ اینترنت در ایران است و مشخص می‌کند کدام وبسایت‌ها باید مسدود شوند.

فرماندهی دفاع سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: نهاد مزبور وظایفی همچون نظارت و تعقیب جرایم سایبری و «ردیابی توهین یا افترا به ارزش‌های انقلابی» را بر عهده دارد.

مرکز بررسی جرایم سازمان‌یافته: این نهاد در عملیات‌های سایبری علیه مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی در داخل ایران که به بازداشت ده‌ها فعال سایبری و مدیران وبسایت‌ها منجر شده، دست دارد. نهاد مزبور حدود ۴۵ هزار کارمند دارد که هدف اصلی آنها نظارت و بررسی اطلاعات درباره مخالفان جمهوری اسلامی است.

آکادمی راوین: نیروهای استخدامی وزارت اطلاعات را آموزش و شناسایی می‌کند و به عملیات‌های سایبری این وزارتخانه کمک می‌کند.

در پی سرکوب معترضان در ایران پس از کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، بریتانیا همگام با ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اقدام به وضع چندین بسته تحریمی علیه مسئولان نقض حقوق بشر در ایران کرده است.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه به پارلمان گفت که لندن پس از دست‌کم ۱۵ بار «تهدید معتبر» جمهوری اسلامی برای به قتل رساندن و یا ربودن افراد در بریتانیا اختیارات جدید قانونی را برای تحریم ایران در نظر دارد. با این حال بریتانیا درخواست‌ها برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی را رد کرد.

به گزارش گاردین، بریتانیا تصمیم گرفته است معیارهای اعمال تحریم‌ها را گسترش دهد و با این تصمیم، شرکت‌ها و طرفداران سپاه ممکن است تحریم شوند.

بر اساس این نظام جدید تحریم‌ها، بریتانیا برای نخستین بار می‌تواند افراد را به دلیل اقداماتی که در داخل بریتانیا انجام می‌دهند، و نه فقط در داخل ایران، تحریم کنند.

جیمز کلورلی در سخنانی در پارلمان گفت: «آن چه در ۱۸ ماه گذشته دیده‌ایم، سطح بی‌سابقه‌ای از تجاوز ایران به مردم اینجا در بریتانیا بوده است تا تلاش ‌کند صداهای مخالف را خاموش کند. اکنون، وزارت کشور و سرویس امنیتی مسئول حفاظت از مردم در اینجا در بریتانیا هستند.»

او گفت بریتانیا مشغول انجام اقداماتی برای حمایت از مردم بریتانیا و جلوگیری از «رفتار ایران علیه مردم» در بریتانیا است.

او گفت هدف تحریم‌های اضافی این است که نقش بازدارنده علیه این اقدامات جمهوری اسلامی ایفا کند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج، و «گشت ارشاد» و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج، پیشتر تحریم شده‌اند. اما ممنوع کردن این سازمان‌ها از سوی بریتانیا، عضویت در آنها، حمایت مالی یا ابراز حمایت از آن را جرم کیفری تلقی می‌کرد و از آنجایی که سپاه پاسداران در ساختار نظامی جمهوری اسلامی نقش مرکزی دارد، در عمل با تروریستی شناخته شدن سپاه، کل حکومت جمهوری اسلامی یک تشکیلات تروریستی شناخته می‌شد.

طبق گزارش گاردین، وزارت امور خارجه بریتانیا همچنین نگران بود که چنین برچسبی احتمالاً به اخراج سفیر بریتانیا از تهران منجر شود. وزارت امور خارجه بریتانیا همچنین می‌دانست که اتحادیه اروپا بعید بود گام مشابهی بردارد.

جیمز کلورلی روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش اسکای نیوز که چقدر نگران به قتل رسیدن مخالفان جمهوری اسلامی در بریتانیا است گفت: «ما در بریتانیا آزادی بیان را ارج می‌نهیم، آزادی مطبوعات را ارج می‌نهیم و مایلیم از این‌ها دفاع کنیم. ما همیشه هوشیار خواهیم ماند.»

آقای کلورلی همچنین در بیانیه‌ اقدام تازه بریتانیا برای گسترش معیار اعمال تحریم‌ها گفت: «رژیم ایران مردم خود را سرکوب می‌کند، خونریزی را به اوکراین و خاورمیانه صادر می‌کند و در خاک بریتانیا تهدید به کشتن و آدم‌ربایی می‌کند.»

به گزارش «استاندارد» او گفت اقدامات امروز بریتانیا پیام روشنی به «رژیم» جمهوری اسلامی است که چنین رفتارهایی را تحمل نمی‌کند.

چارچوب جدید در نظر گرفته شده برای تحریم‌ها به دنبال مجازات کسانی است که از سلاح‌ها یا فن‌آوری‌های تسلیحاتی ایران استفاده می‌کنند و آنها را گسترش می‌دهند، و یا همسو با تلاش‌های جمهوری اسلامی، دموکراسی و احترام به حاکمیت قانون در خاورمیانه و در سطح بین‌المللی را تضعیف می‌کنند.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت: «تحریم‌های جدید ما به ما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ مخفی‌گاهی برای کسانی که به دنبال آسیب رساندن به ما هستند وجود نخواهد داشت.»

در خصوص تهدید مردم در داخل بریتانیا، اسکای نیوز می‌گوید که سازمان‌های اطلاعاتی ایران روابط نزدیکی با باندهای جنایتکار سازمان‌یافته در بریتانیا و سراسر اروپا ایجاد کرده‌اند تا توانایی شبکه‌های خود را گسترش دهند.

XS
SM
MD
LG