لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۹

اروپا هفت مقام جمهوری اسلامی را به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد


کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل (آرشیو)
کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل (آرشیو)

اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۵ تیر هفت مقام دیگر جمهوری اسلامی ایران را به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد.

این نهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی است.

با احتساب بسته تحریمی روز دوشنبه، اکنون ٢٢٣ فرد و ٣٧ نهاد جمهوری اسلامی تحت محدودیت‌های تحریمی اتحادیه اروپا از جمله مسدود شدن دارایی‌ها، ممنوعیت سفر به اروپا، و ممنوعیت استفاده از منابع اقتصادی قرار گرفته‌اند.

همچنین صادرات تجهیزاتی که ممکن است برای سرکوب معترضان و یا نظارت بر ارتباطات مورد استفاده قرار گیرد، ممنوع شده است.

اتحادیه اروپا و دولت‌های عضو از جمهوری اسلامی خواسته‌اند سرکوب معترضان مسالمت‌جو را متوقف کند، به بازداشت‌های خودسرانه پایان دهد، و همه کسانی را که به ناحق بازداشت شده‌اند آزاد کند.

اتحادیه اروپا همچنین از جمهوری اسلامی خواسته است صدور و اجرای حکم اعدام را متوقف کند و احکام اعدام صادر شده را لغو کند. این اتحادیه همچنین خواستار پایان رویه نگران‌کننده بازداشت شهروندان خارجی به منظور دستیابی به امتیازات سیاسی از سوی جمهوری اسلامی شده است.

  • تحریم‌شدگان

در این بیانیه افراد تحریم‌شده و عناوین و موارد اتهامی آنها به شرح زیر آمده است:

سید محمد موسویان: دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان که مسئول محاکمه‌های منجر به اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی، و سعید یعقوبی است. او همچنین کیفرخواستی علیه توماج صالحی به اتهام «افساد فی‌الارض» به دلیل شرکت در اعتراضات و فعالیت علیه جمهوری اسلامی صادر کرده است.

سید علی زارع‌نوری: او مشاور و معاون دادگاه کیفری استان اصفهان است. زارع‌نوری نیز مسئول محاکمه‌های منجر به اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی، و سعید یعقوبی است. در ویدیویی که رسانه‌های جمهوری اسلامی منتشر کرده‌اند، او از این سه فرد بازجویی می‌کرد.

سید نادر صفوی میرمحله: او فرماندار و رئیس شورای تامین رضوان‌شهر در استان گیلان است و در جریان اعتراضات به کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی، به نیروهای امنیتی دستور داده بود به معترضان شلیک کنند که در نتیجه آن چندین نفر از جمله کودکان کشته و زخمی شدند.

سید خلیل صفوی: او فرمانده انتظامی رضوان‌شهر در استان گیلان است. صفوی در زمان اعتراضات نیز عهده‌دار این مقام بود و بنابراین مسئول تیراندازی‌های مرگبار به معترضان از جمله کودکان است.

سید عباس حسینی: او در زمستان سال گذشته به عنوان فرماندار آمل در استان مازندران منصوب شد و مسئول کشته شدن دست‌کم دو جوان معترض به نام‌های غزاله چلبی و عرفان رضایی است. او اخیرا از مقام فرمانداری آمل کنار گذاشته و به عنوان فرماندار ویژه این شهر منصوب شد. حسینی در این مقام نیز نقشی فعال در نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی دارد.

مجتبی فدا: او فرمانده سپاه استان اصفهان و عضو شورای تامین این استان است. فدا در جریان اعتراضات به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، بر سرکوب مرگبار معترضان و کشته‌شدن چند نفر از جمله مهسا موگویی ١٨ ساله نظارت داشت.

رشید کبودوند: او که با اسم رشید کبودوندی نیز شناخته می‌شود، فرمانده سپاه امام حسین کرج در استان البرز است. کبودند مسئول بازداشت و کشتن محمد رضا قربانی و بازداشت و تجاوز به آرمیتا عباسی از سوی نیروهای امنیتی کرج است. او مسئول نقض فاحش و آشکار حقوق بشر از سوی نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی است.

XS
SM
MD
LG