لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۳

واکنش کاربران به آزادی زاغری و آشوری؛ لیز تراس: به تلاش برای مراد طاهباز ادامه می‌دهیم


همسر و دختر نازنین زاغری در روزی که خبر آزادی و بازگشت او به بریتانیا منتشر شده است (رویترز - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰)
همسر و دختر نازنین زاغری در روزی که خبر آزادی و بازگشت او به بریتانیا منتشر شده است (رویترز - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰)

آزادی نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری، زندانیان دوتابعیتی ایرانی بریتانیایی، پس از سال‌ها حبس، و خروج آنها از ایران در روز چهارشنبه ۲۵ اسفند با واکنش‌های متفاوتی در فضای مجازی رو‌به‌رو شده است.

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، با انتشار توییتی ضمن تایید این خبر گفت که این دو نفر روز چهارشنبه به بریتانیا باز خواهند گشت و خانواده‌هایشان ملحق خواهند شد.

خانم تراس همچنین با اعلام این که مراد طاهباز، دیگر زندانی دوتابعیتی بریتانیایی-ایرانی، «با مرخصی» از زندان آزاد شده است، تأکید کرد: «ما برای تضمین خروج مراد از ایران به کار خود ادامه خواهیم داد.»

کاربران ایرانی در توییتر در مورد خبر آزادی این دو شهروند ایرانی بریتانیایی واکنش‌های متفاوتی داشتند. برخی خبر را با شادی منتشر کردند و برخی از کاربران نزدیک به حکومت از آن به عنوان یک پیروزی یاد کردند.

محمد زاغری، برادر نازنین زاغری-رتکلیف، با انتشار عکس خواهرش در هواپیما، از آزادی او خبر داد و از همه کسانی که در این شش سال او را حمایت کردند، سپاسگزاری کرد.

آمنه‌سادات ذبیح‌پور، که برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی با متهم کردن او به حضور داشتن در اخذ «اعترافات اجباری» از برخی زندانیان سیاسی او را «بازجو خبرنگار» خطاب می‌کنند، چند روز پیش نوشته بود: «پس از قریب به ۵۰ سال، صدای شنی تانک‌های چیفتن به گوش می‌رسد. خبری در راه است.»

اشاره او به تانک‌هایی است که در دوران پادشاهی محمدرضاشاه پهلوی از بریتانیا خریداری شده بود و پس از انقلاب ۱۳۵۷ تحویل آنها به ایران انجام نشد.

ذبیح‌پور که به‌تازگی به سمت «سرپرست سردبیری گروه‌ رسانه‌های فارسی زبان بیگانه» در صدا و سیما معرفی شده است، روز چهارشنبه در واکنش به آزادی نازنین زاغری با به کار بردن هشتگ «اقتدار»، نوشت که این زندانی دوتابعیتی «محکومیت شش ساله خود را گذراند» و «ایران بدهی خود را از انگلیس با سودش دریافت کرد.»

کاربری به نام سیامک فرید نیز با ابراز خوشحالی از آزادی خانم زاغری، به بی‌پناهی زندانیان ایرانی فاقد تابعیت مضاعف اشاره کرد و نوشت: «آرزو داشتم همه زندانیان ما دوتابعیتی بودند. همین!»

فرید اکرمی‌پور که خود را فعال مدنی و سیاسی معرفی کرده است، در توییتی پرداخت ۵۳۰ میلیون دلار را نه «بهای آزادی نازنین زاغری و انوشه آشوری» که «هزینه بقای جمهوری اسلامی و حاکمیتش بر مردم ایران» دانسته و تأکید کرده است که «دنیا چشمش را بر روی کشتار، سرکوب و خفقانی که بر مردم ایران روا داشته شده»، بسته است.

برخی کاربران نیز به پیشنهاد محسن رضایی مبنی بر گروگان‌گیری برای درآمدزایی بیشتر اشاره کرده‌اند.

از جمله، کاربری به نام علی یوسفی، با بیان این که به حرف «محسن رضایی خندیدیم»، گفت: «رژیم اسلامی حالا و در ازای آزادی نازنین زاغری و انوشه آشوری ۵۳۰ میلیون [دلار] گیرش آمده. خرج اندکی از مخارج حزب الله لبنان در آمد. علی برکت الله.»

XS
SM
MD
LG