یک وکیل دادگستری از محاکمه مهدی کریمی فارسی، صادق مصطفوی کاشانی، و ابوذر نصراللهی، سه تن از همکارانش با اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران و «صدور کیفرخواست» برای آنان به صدای آمریکا خبر داد.
سینا یوسفی، وکیل دادگستری روز دوشنبه ۱۶ بهمن با اعلام این خبر، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که ابوذر نصراللهی، مهدی کریمی فارسی، و صادق مصطفوی کاشانی در دادسرا حاضر نشدند تعهدنامه امضا کنند و از این رو، برای آنها کیفرخواست صادر شده و به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شده است.
ریاست این شعبه از دادگاه انقلاب اسلامی را «علی مظلوم» به عهده دارد و جلسه دادگاه این سه وکیل در روز یکشنبه ۱۵ بهمن برگزار شده است.
به گفته سینا یوسفی، مقامات قضایی همکاران او را بری «اقرار به مخالفت و اقدام علیه نظام و رهبر» تحت فشار گذاشتهاند و بدون اجازه برای خواندن دقیق متن، از آنها خواستهاند که با نفی این اتهامات، نزد بازپرس تعهد کتبی بدهند.
بنا بر این گزارش، در این جلسه دادگاه به دلیل کمبود وقت، دفاع ابوذر نصراللهی «ناقص مانده» است.
به گفته یوسفی، علاوه بر این سه تن، وکلای دیگری از جمله محسن برهانی، میترا ایزدیفر، و محمد هادی جعفرزاده نیز با پروندههای قضایی مواجه شده و در ماه خرداد برای «دفاع از اتهام انتسابی» به دادسرای اوین احضار شده بودند.
بنا بر تصویر ابلاغیه این وکلا که در اختیار صدای آمریکا قرار دارد، در برگه احضاریه تأکید شده بود که «نتیجه عدم حضور، جلب است.»
به گفته سینا یوسفی، قوه قضاییه با این روند سعی دارد «همه وکلای فعال در زمینه پروندههای حقوق بشری را از میدان به در کند.»
فشار بر وکلا و حقوقدانها در ماههای اخیر و در پی اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شدت یافته است و شماری از وکلا از جمله آرش کیخسروی و امیرسالار داوودی همچنان در زندان به سر میبرند.
همچنین، مریم آروین، وکیل مدافع حقوق بشر که وکالت چند تن از معترضان بازداشتشده را به عهده گرفته بود، در فاصله کوتاهی پس از آزادی موقت از زندان، به طرز مشکوکی جان باخت.
خسرو علیکردی، وکیل فاطمه سپهری و خانواده دادخواه ابوالفضل آدینهزاده، در روزهای گذشته و همزمان با «روز جهانی وکلای در معرض خطر» در گفتوگو با صدای آمریکا گفته بود که فشارهای جمهوری اسلامی بر وکلای مستقل پس از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تشدید شده است.
پیش از این نیز، بهنام داراییزاده، کارشناس حقوقی، در گفتوگو با صدای آمریکا گفته که فشارها در ماههای پس از اعتراضات سراسری سال گذشته بر وکلا، «در سه دهه اخیر بیمانند است.»