معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش از نبود زیرساختهای مناسب آموزش در کشور خبر داده و گفته که ۴۹ هزار کلاس چندپایه در مناطق روستایی و عشایری وجود دارد.
رضوان حکیمزاده در توجیه وجود کلاسهای چندپایه در این حجم بالا گفته است: «در همه کشورهایی که وسعت زیاد و مناطق روستایی و عشایری وجود دارد و تعداد دانشآموزان کم است، معمولاً از کلاسهای چندپایه برای آموزش دانشآموزان استفاده میشود.»
به گفته حکیمزاده «بیشترین آمار کلاسهای چندپایه مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کهگیلویهوبویراحمد است.»
رضوان حکیمزاده محروم بودن مناطق را عامل وجود کلاسهای چند پایه دانسته و گفته «این یک امر خیلی طبیعی است.»
معاون وزیر آموزش پرورش پیشتر نیز از فقر آموزشی در ایران خبر داده و گفته بود که ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه میشوند، به «فقر یادگیری» دچار هستند.
تصویری که معاون وزیر آموزش پرورش از وضعیت نظام آموزشی ایران ارائه داده موجب تشدید نگرانی فعالان این حوزه شده است.
کارشناسان به سقوط نظام آموزشی نیز اشاره میکنند و بر این باورند که مجموعه عوامل از جمله نگاه ایدئولوژیک نظام به آموزش منجر به بیاثر شدن آموزش در کشور شده است.
در همین رابطه خبرگزاری تسنیم هفتم مهر ماه سال جاری در گزارشی اعلام کرده بود که متوسط معدل دانشآموزان سال آخر دبیرستان در رشتههای مختلف در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ در رشتههای ریاضی، تجربی و انسانی ۱۰/۹۸ بوده است.
در کنار این موارد، شرایط بد اقتصادی مردم نیز باعث شتاب گرفتن خروج از سیستم آموزشی تحت عنوان ترک تحصیل و ممانعت خانوادهها از ورود کودکان کلاس اولی به سیستم آموزشی به خاطر هزینههای بالای آن شده است.
روزنامه شرق نخستین روز مهرماه در همین رابطه نوشته بود «دانشآموزان ترک تحصیل و ورود به بازار کار را برای خودشان یک برد حساب میکنند و درس خواندن و ساعاتی که سر کلاس هستند را برای خودشان باخت میدانند.»