رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد که فقدان فضای آموزشی مناسب برای بیش از ۴۰۰ دانش آموزان عشایر، باعث شده است که مقاطع متوسطه و ابتدایی در کلاسهای فرسوده و غیر استاندارد، تحصیل کنند.
به گزارش رسانههای ایران، علی رحیمی افزود که این دانشآموزان عشایری، در شش مدرسه در قالب ۳۶ کلاس در حال تخریب، مشغول به تحصیل هستند.
او افزود که نزدیک به نیمی از مدارس عشایری این استان، معادل ۱۰۰ مدرسه، در کانکس و چادر دایر شدهاند و در مناطق زیلایی و حوزه جلیل این استان، فضاهای آموزشی مدرسهها، غیر استاندار بوده و نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
همچنین وبسایت حالوش، با اشاره به فقدان فضای آموزشی مناسب برای مدارس سیستان و بلوچستان، گزارش داد که دانش آموزان مدرسه روستای همت آباد، شهرستان کنارک، فاقد ساختمان و کلاس مورد نیاز است.
براساس این گزارش، در این مدرسه برای دانش آموزان پایه اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم فقط یک کلاس وجود دارد و دانش آموزان باید در حیاط مدرسه بدون حتی یک تخته ساده، میز و نیمکت در دمای بالای ۴۰ درجه در فضای باز در گرما و درس بخوانند و آموزش ببینند.
روزنامه اعتماد گزارش داده است که در ایران ۱۸ میلیون کودک امکان تکمیل تحصیلات عمومی را ندارند و ۱۰ میلیون نفر بهطور کامل بیسواد هستند.
همچنین، بیش از ۸۰ هزار دانشآموز در مدارس استثنایی و ۲۳ هزار کودک در مدارس فراگیر حضور دارند، اما ۳۳ درصد از کودکان استثنایی تحت پوشش آموزش نیستند و بیش از ۵۰ درصد آنها دوره پیشدبستانی را نمیگذرانند.
براساس این گزارش، نبود سامانه یکپارچه غربالگری و هماهنگی بین نهادهای مربوطه، مشکلات را تشدید کرده و نرخ پوشش تحصیلی دقیق مشخص نیست.
در حالی که کمبود فضای آموزشی و ناایمنی مدارس معضلی سراسری در ایران است، در چند دهه گذشته جمهوری اسلامی تمرکز خود را چه به لحاظ سیاستگذاری و چه در بخش بودجه بر روی تغییر محتوا و تزریق بیشتر مباحث ایدئولوژیک در کتابهای درسی و سیستم آموزشی کشور گذاشته است.