کارگران ایرانی بهدلیل نبود نظارت دقیق دولتی و نبود تشکلهای مستقل صنفی، روزانه با خطرات مرگباری مواجه میشوند؛ تا آنجا که طی یک روز بهسادگی یک کارگر بر اثر آتشسوزی کانکس نگهبانی در نیشابور میمیرد و کارگر دیگری حین کار از ساختمانی در مشهد سقوط میکند و جان میدهد.
به گزارش امروز شانزدهم آبانماه خبرگزاری «ایلنا» در حادثه آتشسوزی کانکس نگهبانی یکی از پروژههای عمرانی مستقر در «شهرک فرهنگیان» شهر نیشابور، یک کارگر «۶۳ ساله» جان خود را از دست داد.
در این حادثه، یک دستگاه «کانکس» که به محلی برای «نگهبانی و استراحت» کارگر تبدیل شده بود، بهدلایل «نامعلومی» طعمه حریق شد. گفته میشود؛ این کارگر هنگام آتش سوزی در کانکس «محبوس» بوده و بر اثر سوختگی فوت کرده است.
با وجود هشدارهای فراوان داخلی و بینالمللی نسبت به تعداد بالای حوادث کارگری، همچنان خبر جانباختن و مصدومیت کارگران همچون مرگ یک کارگر در دهگلان استان کردستان یا کشته شدن دو کارگر در نیروگاهی طی روزهای ابتدایی آبانماه، منتشر میشود.
همچنین بر پایه گزارشهای منتشره امروز سهشنبه شانزدهم آبانماه، یک کارگر ساختمانی در محدوده «بلوار عبدالمطلب» شهر مشهد نیز هنگام کار در یک واحد ساختمانی، بر اثر «سقوط از ارتفاع» طبقات» جانباخته است.
به نوشته ایلنا، این کارگر که حدود «۶۵ سال» سن داشته، بهدلیل «عدم استفاده از تجهیزات ایمنی»، از ارتفاع به پایین سقوط کرده و ماموران امداد و نجات با استفاده از آمبولانس، پیکرش را به بیمارستان منتقل کردند اما او به دلیل «شدت جراحات» وارده، جان سپرد.
بیست و پنجم مهرماه هم وبسایت «رکنا» گزارش داد ساختمانی در خیابان فلسطین باقرشهر دچار ریزش شد که بر اثر آن، ۳ کارگر زیر آوار گرفتار شدند و در نهایت یک کارگر کشته و ۲ کارگر دیگر از زیر آوار بیرون کشیده شده و به بیمارستان منتقل شدند.
احسان سهرابی، فعال کارگری یازدهم مهرماه اعلام کرده بود «حوادث در بنگاههای تولیدی کاهش نیافته» و در ارتباط با علت آن نیز گفته بود که «زمینه بروز این حوادث همچنان وجود دارد.» او تاکید کرده که تنها «تعداد ناچیزی» از حوادث کارگاهی «رسانهای میشوند» و بسیاری از حوادث «حتی در آمار رسمی هم نمیآیند.»