منابع خبری داخلی گزارش دادهاند که طی شش روز گذشته، دست کم «۸ کارگر» در چهار حادثه جداگانه شغلی «زخمی شده یا جان خود را از دست دادند.»
به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، در حادثه اول که بیست و دوم شهریورماه در کارخانه «جی آر پی» صفاشهر استان فارس رخ داده، یک کارگر به دلیل وقوع آتشسوزی، دچار حادثه سوختگی میشود.
به گفته مسعود هادیپور، فرماندار شهرستان خرمبید این کارگر بر اثر «پرتاب مواد مذاب» روی سرش، دچار سوختگی شدید بالای ۷۰ درصد شده و هم اکنون در بیمارستان بستری است.
نیمه شهریورماه کشته شدن «۶ کارگر» به نامهای بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمیصفت در پی انفجار در معدن طزره در استان سمنان، انتقادهای گسترده تشکلهای کارگری و صنفی از دولت جمهوری اسلامی را به همراه داشت.
در این حال، روز بیست و چهارم شهریورماه نیز بنا بر اعلام هادی عیدیپور، رئیس آتش نشانی شیراز «دو کارگر تبعه افغانستان» حین انجام کار حفر چاه در بلوار ابوذر غفاری شهر شیراز بر اثر «گازگرفتگی» جان خود را از دست دادند.
همان روز در استان آذربایجان شرقی نیز «۴ کارگر» ۴۶ ،۶۰، ۵۵ و ۳۶ ساله در روستای روشت بزرگ شهرستان بناب، حین گردو چینی بر اثر «سقوط از درخت» دچار مصدومیت شدند.
اما در حادثه چهارم که زمان آن نیز به بیست و چهارم شهریورماه مربوط میشود، یک کارگر خدماتی شهرداری همدان حین کار در یک پروژه عمرانی در همدان دچار حادثه کار میشود و «جان خود را از دست میدهد.»
کارگران در ایران طی دهههای اخیر با بحرانهای جدی در کارگاهها از جمله در مواردی همچون نوع قراردادها، حق بیمه، وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد، نامشخصی اجرای قوانین کار مانند طرح طبقهبندی مشاغل و شرایط ناایمن کاری روبهرو هستند و در برخی مواقع شدت این فشارها موجب «مرگ» بر اثر حادثه با در مواردی «خودکشی» کارگر میشود.