لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۲

محتوای ۵۶ عنوان کتاب درسی تغییر کرد؛ در فاصله هفت سال، بازماندگان از تحصیل دو برابر شد


تغییر کتب درسی به دستور علی خامنه‌ای
تغییر کتب درسی به دستور علی خامنه‌ای

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی از اعمال تغییرات در محتوای برخی از کتاب‌های درسی در سال تحصیلی جدید خبر داد.

به گفته این وزیر دولت ابراهیم رئیسی در محتوای ۵۶ عنوان کتاب درسی در سال تحصیلی جدید تغییراتی اعمال شده است که به ادعای این مقام دولتی این تغییرات «تابع یک فرایند حساب‌شده و علمی است که در قالب بسته‌های آموزشی مکمل می‌شود و بعد به تغییر محتوا می‌رسد.»

پیش‌تر و در شهریور سال گذشته، وزارت آموزش و پرورش از تغییر محتوای ۲۰۰ کتاب درسی به دستور رهبر جمهوری‌اسلامی خبر داده بود که این تغییرات بر اساس اظهارات علی خامنه‌ای پیرامون تجدید نظر در کتب درسی و محتوای آموزشی ارائه‌شده به دانش‌آموزان اعمال خواهد شد.

صحرایی امروز در حاشیه نشست هیات دولت به رسانه‌های حاضر در محل گفت: «گرفتن هرگونه وجه توسط مدارس که خارج از هزینه بیمه و آن چیزی که تعیین شده باشد، خلاف مقررات است.»

به گفته وزیر آموزش و پرورش در صورتی که «مجموعه‌ای پولی گرفت، مردم به سامانه آموزش و پرورش اعلام کنند.»

صحرایی همچنان ادعا کرد که ۲۰ برنامه در حوزه «محرومیت‌زدایی» اعلام شده است که اولین و مهم‌ترین مصوبه این است که از اول مهر دانش‌آموزان «تیزهوش» مناطقی محروم که به «مدرسه تیزهوشان» بروند، تحصیل آنان رایگان باشد.

او وعده‌های دیگری هم داد از جمله، توزیع دوبار در هفته شیر برای دانش‌آموزان ابتدایی، تامین لوازم التحریر دانش‌آموزان مناطق محروم، بازگرداندن بیش از ۲۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل.

این وعده‌ها در حالی توسط بالاترین مقام وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی داده می‌شود که روزنامه شرق روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در گزارشی از باز ماندن دست کم ۹۰۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل در یک بازه هفت ساله خبر داد.

در این گزارش نوشته شده که جمعیت کودکان شش تا ۱۲ ساله بازمانده از تحصیل در بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۱ حدود دو‌ برابر شده است و در این دوره همچنین تعداد کل بازماندگان تحصیلی از بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۴ به بیشتر از ۹۰۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. بنابر همین گزارش این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که درآمد سرانه در دهه ۹۰ بیشتر از ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، استان‌های سیستان‌و‌بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی بیشترین فراوانی بازماندگان از تحصیل را دارند.

پیش از این وزارت آموزش و پرورش تخمین زده بود حدود یک‌سوم دانش‌آموزان به ابزارهای آموزشی جدید مانند موبایل و تبلت دسترسی ندارند و بر اساس گزارش همین وزارتخانه، تنها حدود ۱۲ درصد دانش‌آموزان ایران به تبلت و موبایل مستقل دسترسی دارند.

لازم به یادآوری است که به دلیل عدم دسترسی نهادهای مستقل به جزئیات داده‌ها در نهادهای رسمی جمهوری اسلامی، آمارهای ارائه شده توسط مقامات جمهوری اسلامی قابل راستی‌آزمایی نیست.

XS
SM
MD
LG