لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۸

خیز سپاه برای تسخیر سیستم آموزشی با «سرباز معلم‌ها»؛ بسیجی‌ها در اولویت جذب به عنوان معلم


اعضای بسیج در اولویت جذب به عنوان معلم در طرح سرباز معلم سال ۱۴۰۲
اعضای بسیج در اولویت جذب به عنوان معلم در طرح سرباز معلم سال ۱۴۰۲

در «بخشنامه سرباز معلم‌» که در تاریخ ۹ خرداد به تصویب هیات دولت رسیده است، با اشاره به توافق دوجانبه بین سپاه پاسداران و وزارت آموزش و پرورش در تاریخ چهارم خرداد ماه؛ اولویت در جذب سرباز معلم‌ها به «بسیجیان فعال و بسیجیان دارای کارت تکمیلی» داده شده است.

به گزارش «صدای آمریکا» بر اساس این بخشنامه شناسایی و ساماندهی و جذب بسیجیان به عنوان «سرباز معلم» با نظر مستقیم سپاه استانی صورت خواهد گرفت و آموزش و پرورش به تنهایی تصمیم‌گیر نخواهد بود.

در همین رابطه یک منبع آگاه در وزارت آموزش و پرورش به خبرگزاری «فارس» گفته است: «امسال مجوز فعالیت ۳۲۰۰ سرباز معلم جذب شده است.»

سیستم آموزش و پرورش ایران سالهاست که از سرباز معلم‌ها در مناطق محروم استفاده می‌کند که اغلب افراد تحصیل کرده و از خانواده فرهنگیان هستند.

در این سیستم آموزش و پرورش با خیال راحت از نیرو‌های «کاملا موقتی» برای آموزش بهره گرفته و به گفته سرباز‌معلم‌ها بعد از «دوسال کار با حقوق اندک»، به حال خود رها می‌شوند و هیچ توجهی به درخواست استخدام آن‌ها صورت نمی‌گیرد.

در بخشنامه تازه هم تاکید شده است که «ادامه اشتغال معلمان وظیفه پس از اتمام خدمت سربازی در آموزش و پرورش تحت هر عنوان ممنوع است.»

هرچند در صورت رعایت ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان امکان استخدام در همان منطقه و روستا برای سرباز معلم‌ها وجود دارد اما هیچگاه این اتفاق رخ نداده تا این بعد از دو سال خدمت به خیل بیکاران جامعه بپیوندند.

در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، بندی با عنوان ماده ۲۸ وجود دارد که بر مبنای این بند آموزش و پرورش می‌تواند برای تامین بخشی از نیروی مورد نیاز خود از طریق برگزاری آزمون استخدام با توجه به رعایت ضوابط و مقررات از میان دانش‌ آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و دانشگاه‌های سراسر كشور، با شرط گذراندن حداقل دوره یکساله مهارت آموزی در «دانشگاه فرهنگیان» اقدام کند.

فرهنگیان و معلمان در سال‌های اخیر همواره مطالبات صنفی خود، از جمله شرایط استخدام، بهبود مزایا و این اواخر اصلاح روند رتبه‌بندی را به اشکال مختلف بیان کرده‌اند. تجمعات اعتراضی و قابلیت گسترش آن به سایر صنوف یکی از مواردی است که در ماه‌های اخیر نمود بیشتری پیدا کرده است.

در همین رابطه و تنها در سال جاری تجمعات گسترده و متعددی توسط معلمان برگزار شده است و جلال محمودزاده، نماینده مجلس از مهاباد، روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت اعلام کرد که جمعی از معلمان در چندین استان ایران به «بهانه اتهام شرکت در اعتراضات و تحصن‌های صنفی از شمولیت قانون رتبه‌بندی محروم شده‌اند.»

او در توییتی با توصیف این موضوع به عنوان «اخبار ناخوشایند از آموزش و پرورش» و «مایه تاسف»، از ابراهیم رییسی، رییس دولت جمهوری اسلامی ایران، خواسته بود که «سریعاً به این موضوع ورود و با عاملین این اقدام غیرقانونی برخورد نماید.»

تجمعات معلمان با وجود تدابیر شدید امنیتی در ۱۴ استان ایران در اعتراض به «تضییع حقوق اولیه، بازداشت معلمان، عدم رتبه بندی و یکسان سازی حقوق» برپا شد و اعتراض معلمان به عدم اجرای طرح رتبه بندی توسط دولت بود که این طرح را از ابزاری برای تشویق معلمان به ابزاری برای اعمال کنترل بر آنها تبدیل کرده است.

بر گفته «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران»، معلمان بیش از یک دهه است که در انتظار همسان سازی حقوق بازنشستگان هستند.

بخشنامه سرباز معلم و برنامه‌ریزی برای «جذب ۳۲۰۰» نیرو با «اولویت اعضای بسیج» امسال در حالی تصویب و منتشر شده که رویه حکومت در تشکیل پرونده و اعمال فشارهای امنیتی علیه فعالان صنفی با شدت بیشتری ادامه دارد و مطالبات معلمان نیز بی‌پاسخ مانده است.

بهمن ماه سال گذشته مدیر کل «امور شاهد و ایثارگران» وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی از رویکرد جدید این وزارتخانه در آموزش خبر داد و گفته بود که «ترویج فرهنگ شهادت در مدارس آغاز شده و محتوای کتب درسی نیز با اين رویکرد تغییر می‌کند.»

زهرا پناهی روا تاکید کرده بود که کتاب‌های درسی به مرور تغییر می‌کنند و همه موضوعات مرتبط با «ترویج شهادت را در تغییرات پیش‌رو در نظر داریم.»

شهریور ماه سال گذشته هم وزیر آموزش و پرورش وقت جمهوری اسلامی نیز از تغییر کتاب‌های درسی به دستور علی خامنه‌ای خبر داد و گفته بود که محتوای ۲۰۰ عنوان کتاب درسی تغییر خواهد کرد.

نجات بهرامی، معاون پیشین روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، پیش از این در گفت‌وگو با صدای آمریکا بر نقش این وزارتخانه و شخص وزیر در حمله به مدارس در «خیزش انقلابی مردم» و همچنین مسمومیت‌های گسترده، به عنوان بازوی نیروهای امنیتی تأکید کرده است.

همچنین احمد مدادی، عضو پیشین کانون صنفی معلمان، به صدای آمریکا گفته که نهاد آموزش در ایران مورد حمله حکومت است و در این سال تحصیلی مدرسه‌ها به نقاط کانونی بحران‌ها تبدیل شده‌اند.

XS
SM
MD
LG