لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۳

اعتصاب معلمان؛ دادگاه انقلاب سه فعال فرهنگیان را به ۱۵ سال زندان محکوم کرد


اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱

هم‌زمان با آغاز دور جدید اعتصاب معلمان، گزارش‌ها حاکی از صدور حکم زندان برای سه فعال صنفی فرهنگیان است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، روز یک‌شنبه یکم آبان گزارش داد دادگاه انقلاب اسلامی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، و محمد حبیبی، سه عضو کانون صنفی معلمان را در مجموع به بیش از پانزده سال زندان محکوم کرده است.

بر پایه این گزارش، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران رسول بداقی و جعفر ابراهیمی را در احکامی جداگانه هر یک به اتهام «اجتماع و تبانی» به چهار سال و شش ماه حبس و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرده است.

این دادگاه همچنین محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان را به اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم کرده است.

انتشار خبر محکومیت زندان برای این سه معلم، هم‌زمان شده با موج تازه اعتصابات معلمان که از یکم آبان دست‌کم در استان‌های کردستان، کرمانشاه، فارس و گیلان در جریان است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز یک‌شنبه تصاویری از اعتصاب معلمان در شهرهایی از جمله لاهیجان، شیراز، سنندج، کرمانشاه، مهاباد، مریوان، بانه، سقز، کامیاران منتشر کرد.

در شماری از مدرسه‌های سقز، زادگاه مهسا امینی، معلمان با پیوستن به اعتصابات پیوسته‌اند. در تصویرهای انتشار یافته، شعارهایی از جمله «جای دانش‌آموزان زندان نیست» و «برای دانش‌آموزان، برای آینده» در دست گرفته‌اند.

  • تصاویر بیشتر از اعتصابات معلمان در شهرهای مختلف ایران

معلم‌های اعتصاب‌کننده در شهرهای مختلف خواستار پایان دادن به بازداشت و خشونت علیه دانش‌آموزان شده‌اند و گفته‌اند: «نه به خشونت علیه دانش‌آموزان»، «مدرسه‌ها را پادگان نکنید» و «فرزندان ایران را آزاد کنید»، و «زن زندگی آزادی.»

اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱

اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱

اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱

اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱
اعتصاب معلمان ایران، یکم آبان ۱۴۰۱

شهبانو فرح پهلوی روز شنبه در پیامی با هم‌دلی با خانواده‌های کودکان و نوجوانان کشته شده در اعتراضات سراسری ایران، بار دیگر از نیروهای مسلح خواست از «تبهکاری و بی‌رحمی» دست بردارند.

او در این پیام می‌گوید: «با اندوه فراوان و درد بسیار هر روز می‌شنوم یا در فضای مجازی می‌بینم که دانش‌آموزان و حتی کودکان دبستان آماج گلوله قرار می‌گیرند و حتی جان خود را از دست می‌دهند. آنانی که به این تبهکاری و بی‌رحمی دستان خود را به خون این نوجوانان آلوده می‌کنند، آیا می‌توان نام انسان و هم‌میهن بر آنها نهاد؟»

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز ۲۶ شهریور تا ۲۷ مهر ۲۴۴ نفر از جمله ۳۲ کودک جان خود را از دست داده‌اند و همچنین بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند و شمار قابل توجهی از بازداشت‌شدگان دانش‌آموزان بوده‌اند.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG