لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۹

اعتصاب معلمان؛ دانشجویان معترض در مقابل نیروهای بسیج شعار «مرگ بر دیکتاتور» دادند


 اعتصاب معلمان
اعتصاب معلمان

در نخستین روز آبان، و در هفته ششم اعتراضات سراسری در ایران، معترضان در چند شهر و دانشگاه کشور بار دیگر علیه جمهوری اسلامی شعار می‌دهند.

در سنندج دختران دانش‌آموز در خیابان‌ها اعتراض را از سر گرفته‌اند و هم‌زمان، اعتصاب معلمان در برخی شهرهای استان‌های کردستان، کرمانشاه، و فارس آغاز شده است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز یک‌شنبه یکم آبان تصاویری از اعتصاب معلمان در شهرهایی از جمله لاهیجان، شیراز، سنندج، کرمانشاه، مهاباد، مریوان، بانه، سقز، کامیاران منتشر کرد.

در شماری از مدرسه‌های سقز، زادگاه مهسا امینی، نیز معلمان به اعتصاب پیوسته‌اند. در تصویرهای انتشار یافته، شعارهایی از جمله «مدرسه‌ها را پادگان نکنید»، «فرزندان ایران را آزاد کنید»، «جای دانش‌آموزان زندان نیست» و «برای دانش‌آموزان، برای آینده» دیده می‌شود.

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» هم گزارش داده است که روز یک‌شنبه در مهاباد، دانش‌آموزان معترض با وجود «فشار و تهدید نهادهای امنیتی» به خیابان آمده‌اند.

دانشگاه‌ها علیه «دیکتاتور»

بر اساس گزارش‌های شهروندی، روز یک‌شنبه یکم آبان، دانشجویان معترض دست‌کم در دانشگاه‌های علامه طباطبایی، صنعتی شریف و دانشگاه آزاد کرج، تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند.

در دانشگاه علامه طباطبایی، دانشجویان معترض که شماری از دختران حجاب بر سر نداشتند، در مقابل نیروهای بسیج شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «بی‌شرف بی‌شرف» دادند.

در دانشگاه صنعتی شریف، ده‌ها دانشجو شعار «آزادی آزادی آزای» دادند.

ویدئویی دیگر از دانشگاه صنعتی شریف، بسیجی‌ها را نشان می‌دهد که برای جلوگیری از ورود مختلط دانشجویان دختر و پسر به سالن غذاخوری دانشگاه، میزها را مقابل درها می‌گذارند.

با وجود تلاش نیروهای بسیج برای جلوگیری از ورود دانشجویان دختر و پسر به سلف دانشگاه، دانشجویان معترض توانستند برای دومین روز پیاپی با هم به سالن غذاخوری وارد شوند و شعار «آزادی آزادی آزادی» دادند.

شکستن محاصره سلف توسط دانشجویان دانشگاه شریف یکم آبان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:13 0:00

  • بیانیه جراحان مغز و اعصاب

۱۲۸ جراح مغز و اعصاب در ایران در بیانیه‌ای از مقامات جمهوری اسلامی خواستند از «هرگونه خشونت در همه سطوح جامعه به‌خصوص در برخورد با کودکان و نوجوانان» دست بردارند.

این پزشکان متخصص در بیانیه خود «ایجاد ارائه خدمات درمانی به همه آسیب‌دیدگان و عدم دخالت نیروهای امنیتی در امور درمانی» را خواستار شدند و بر «محرمانه ماندن اطلاعات مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی، ممانعت از هرگونه ورود نیروهای امنیتی و نظامی و افراد با هویت نامشخص به مراکز درمانی و آموزشی» تأکید کردند.

از دیگر خواسته‌های مطرح شده در این بیانیه، «ایجاد شرایط مناسب برای شنیدن اعتراضات مردم و گردهمایی در محیط ایمن، آزادی بدون قید و شرط تمام زندانیان سیاسی و حفظ استقلال نظر سازمان پزشکی قانونی در جهت ایجاد اعتماد عمومی» است.

جراحان مغز و اعصاب امضاکننده این بیانیه، همچنین افزوده‌اند: «امروز صدای حق‌طلبی مردم ستم‌دیده ایران از گوشه و کنار این مرز و بوم به گوش همگان رسیده و وضعیت کشور بسیار ملتهب است.»

برخورد حکومت با معلمان

هم‌زمان با آغاز دور جدید اعتصاب معلمان، گزارش‌ها حاکی از صدور حکم زندان برای سه فعال صنفی فرهنگیان است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز یک‌شنبه گزارش داد، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، رسول بداقی و جعفر ابراهیمی را در احکامی جداگانه به اتهام «اجتماع و تبانی» به چهار سال و شش ماه حبی و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرده است.

این دادگاه همچنین محمد حبیبی را به اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم کرده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان هم گزارش داده است که در سقز، یک دانش‌اموز ۱۵ ساله به نام «محمد محمدزاده» از ۲۵ مهر «توسط نیروهای امنیتی ربوده و بازداشت شده» از از وضعیت او خبری در دست نیست.

محمد محمدزاده، دانش‌آموز بازداشت‌شده در سقز
محمد محمدزاده، دانش‌آموز بازداشت‌شده در سقز


این نهاد صنفی با محکوم کردن بازداشت و سرکوب دانش‌آموزان و کودکان، «آزادی هر چه زودتر و بدون هیچ قید و شرط» آنان را خواستار شده است.

«حکم جلب» زرتشت احمدی راغب

یک فعال مدنی در ایران در توییتی نوشت، روز یک‌شنبه مأموران امنیتی با در دست داشتن حکم جلب زرتشت احمدی راغب، به خانه این زندانی سیاسی که در زندان رجایی‌شهر محبوس است، حمله کردند.

پویا جگروند که می‌گوید از دوستان زرتشت احمدی راغب است، در این توییت تأکید کرده حکم جلبی که مأموران در دست داشته‌اند «مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده» حمله نیروهای امنیتی به خانه این زندانی سیاسی که در حال حاضر در زندان رجایی‌شهر است، «با هدف تهدید و آزار خانواده» بوده است.

بر اساس یک فایل صوتی از آقای احمدی راغب که بخش فارسی صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، این زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر، اعلام کرده از روز ۳۰ مهر تا ۳۰ آبان در حمایت از اعتراضات مردمی و هم‌دردی با کشته‌شدگان اعتراضات، اعتصاب غذا خواهد کرد.

  • آغاز اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز ۲۶ شهریور تا ۲۷ مهر ۲۴۴ نفر از جمله ۳۲ کودک جان خود را از دست داده‌اند و همچنین بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG