لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

۱۸ هزار مسلمان روهینگیا از بیم خشونت‌ها در میانمار به بنگلادش گریختند


گروهی از مسلمانان در همراهی با روهینگیا در مقابل سفارت میانمار در مالزی تجمع کردند.
گروهی از مسلمانان در همراهی با روهینگیا در مقابل سفارت میانمار در مالزی تجمع کردند.

با شدت گرفتن خشونت ها در میانمار دستکم ۱۸ هزار مسلمان اقلیت «روهینگیا» ظرف یک هفته گذشته از این کشور گریخته و وارد بنگلادش شده اند. سانجوکتا ساهانی، سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت روز چهارشنبه در مرز بنگلادش و میانمار این رقم را اعلام کرد.

گروه ها و طرفداران حقوق اقلیت «روهینگیا» می گویند ارتش میانمار برای انتقام از حمله هفته گذشته شبه نظامیان روهینگیا اقدام به آتش زدن روستاهای محل سکونت این مسلمانان و تیراندازی به سوی غیرنظامی ها کرده است.

دولت میانمار شبه نظامیان روهینگیا را مسئول خشونت ها و از جمله آتش سوزی های عمدی معرفی کرده و آمار کشته شده ها از هفته گذشته به این سو را ۱۰۳ نفر اعلام کرده است.

دولت میانمار می گوید از این تعداد ۱۲ نفر عضو نیروهای امنیتی، ۷۷ نفر عضو شبه نظامیان روهینگیا و ۱۴ تن غیرنظامی بوده اند. مدافعان اقلیت روهینگیا بیم آن دارند که صدها غیرنظامی بر اثر حمله ارتش جان خود را از دست داده باشند.

مانگدا، در شمال ایالت روخین، مرکز خشونت های اخیر در میانمار است. هر چند که روستاهای زیادی که دور از این منطقه هستند در جریان خشونت ها آسیب دیده اند.

جامعه مسلمان روهینگیا که جمعیت آن در کشور عمدتا بودایی میانمار به یک میلیون و صد هزار نفر می رسد، چالش مهمی برای دولت این کشور به شمار می رود.

آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل، بعد از پیروزی پارلمانی اکنون نخست وزیر این کشور است.

خانم سوچی از سوی برخی از منتقدان غربی متهم شده که برای دفاع از مسلمانان اقلیت روهینگیا که در سال های گذشته در میانمار مورد آزار قرار گرفته اند، کاری نکرده است.

سانجوکتا ساهانی، سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت می گوید بحران اقلیت مسلمان روهینگیا موضوعی بین میانمار و بنکلادش نیست و ابعادی بین المللی دارد.

پیشتر، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از طرفهای درگیر در میانمار خواست خشونت را محکوم کنند، او همچنین مسئولان ایالتی را دعوت به پیروی از وظایفشان در قبال قوانین بین المللی حقوق بشر کرد.

«زید رعد الحسین» همچنین با اشاره به نقش سالها نقض حقوق بشر در خشونتهای اخیر افزود: «این اتفاقات رقت انگیز است، آنها پیش بینی شده و قابل پیشگیری بودند.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG