لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۶

پژوهش جدید: «۳۹ دقیقه خواب بیشتر، زندگی بهتر»


آرشیو
آرشیو

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه مدت زمان خواب می‌تواند در سلامتی و شادی کودکان یا عدم آن نقش داشته باشد. این شاید برای والدین تعجب‌آور نباشد، ولی بنا بر نتایج این مطالعه به نظر می‌رسد که حتی ۳۹ دقیقه نیز می‌تواند تفاوت ایجاد کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، در مطالعه‌ای که نتایج آن روز چهارشنبه در شبکه دسترسی آزاد مجله انجمن پزشکی آمریکا «جاما» منتشر شد، پژوهشگران ۱۰۰ کودک بین سنین ۸ و ۱۲ سال را که در نیوزیلند زندگی می‌کردند تحت نظر قرار دادند.

بر اساس این مطالعه، کودکانی که به طور منظم بین ۸ تا ۱۱ ساعت در شب می‌خوابیدند، به طور کلی سالم بودند. ولی پس از این که برای یک هفته ۳۹ دقیقه کمتر از معمول خوابیدند، همین کودکان بهزیستی کلی و توانایی کمتری در مدرسه گزارش کردند.

ریچل تیلور، استاد پزشکی و سرپرست تیم پژوهشی دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند، در ایمیلی به سی‌ان‌ان گفت که این مطالعه بسیاری از جنبه‌های بهزیستی را شامل می‌شود، از جمله ارزیابی اینکه کودکان از نظر جسمی و روانی در روابط خود با والدین و همسن و سالانشان و همینطور نسبت به مدرسه چه احساسی داشتند.

این ارزیابی شامل سؤالاتی از جمله آیا بچه‌ها می‌توانند در کلاس‌های مدرسه به درس توجه کنند، آیا تندرست هستند و آیا انرژی برای بازی و تفریح و گذراندن وقت با دوستان خود دارند یا نه.

اولویت دادن به خواب

تیلور گفت که کودکان در این مطالعه از ۴ ژوئیه تا ۱ سپتامبر ۲۰۲۲ تحت نظر پژوهشگران بودند و هنوز سوالاتی در مورد تأثیرات طولانی مدت وجود دارد.

تیلور در ایمیل به سی‌ان‌ان گفت: «ما نمی‌دانیم که تأثیر بلندمدت آن چه می‌تواند باشد - شاید بچه‌ها [با مدت زمان خواب کمتر] سازگار شوند، شاید هم نشوند و وضعیت سلامتی‌شان بدتر شود.»

با این حال، او به خانواده‌ها توصیه می کند که «ارزش خواب را دست کم نگیرند و تا جایی که ممکن است خواب را در اولویت قرار دهند.»

تیلور می‌افزاید، ممکن است بتوان کمبود جزئی خواب را جبران کرد، اما خواب با کیفیت کمتر می‌تواند منجر به خوردن بیشتر هله هوله، بدتر شدن عملکرد در مدرسه و کاهش سلامت روان کودکان شود.

XS
SM
MD
LG