بنا بر نتایج یک مطالعه جدید، در کالبدشکافی مغز افرادی که از غذاهای مدیترانهای و رژیمهای غذایی «متمرکز بر مغز» مصطلح به «مایند» استفاده میکردند، پلاکهای آمیلوئید بتا و توده پروتئینهای تاو مغز - که از علائم بارز آلزایمر هستند - کمتر دیده شده است.
به گزارش سیانان، این مطالعه در واقع نشان داده است، افرادی که هر یک از این رژیمهای غذایی را با جدیت بیشتری دنبال کرده بودند، تقریباً ۴۰ درصد کمتر پلاکها و تودههایی را که با بیماری آلزایمر مرتبط هستند در بافت مغزی خود داشتند.
رژیم مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای بیشتر بر مصرف محصولات گیاهی تمرکز دارد. هر وعده غذایی باید بیشتر از میوه و سبزیجات، غلات سبوسدار، حبوبات و انواع تخمه، همراه با مقدار کمی آجیل (بدون نمک) تشکیل شده باشد. در این رژیم غذایی تاکید زیادی بر مصرف روغن زیتون تصفیه نشده وجود دارد و از کره و سایر چربیها به ندرت استفاده میشود. شیرینی و غذاهای تهیه شده از شکر یا آرد تصفیه شده در برنامه غذایی مدیترانهای بسیار نادر است.
در این رژیم از گوشت قرمز بسیار کم استفاده میشود، در عوض وعدههای غذا بیشتر شامل تخم مرغ، لبنیات و مرغ و ماهی است که مملو از امگا ۳ ماده مفید برای مغز هستند و در واقع یک غذای اصلی محسوب میشوند.
رژیم غذایی مدیترانهای سالهاست که به عنوان بهترین رژیم غذایی شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند که این برنامه غذایی نه تنها میتواند از زوال و اختلال شناختی جلوگیری کند، بلکه برای قلب مفید است، قند خون را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد، از پوکی استخوان جلوگیری میکند، و میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد.
برنامه غذایی «مایند»
رژیم غذایی مایند در سال ۲۰۱۵ توسط پژوهشگران «راش» که علاقهمند به ارتقای رژیم غذایی مدیترانهای با تمرکز بر سلامت مغز بودند، توسعه یافت. در این برنامه غذایی همانند رژیم مدیترانهای، خوردن سبزیجات و میوههای بیشتر و علاوه بر آن مقادیر خاصی از غذاهایی که برای سلامت مغز مفید شناخته شدهاند، توصیه شده است.
برای مثال، در برنامه غذایی مایند، سبزیهای برگدار - هر چه تیرهتر، بهتر - باید هر روز هفته مصرف شوند. این سبزیها شامل کاهو، آندیو، برگ مو، کلم پیچ، سبزی خردل، اسفناج، برگ چغندر و شلغم و امثال آن هستند.
همچنین مصرف انواع توت مثل تمشک، توت سیاه، توت فرنگی بیشتر از میوههای دیگر و حداقل پنج روز در هفته توصیه شده است.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که بر روی نزدیک به ۶ هزار سالمند آمریکایی سالم با میانگین سنی ۶۸ سال انجام شد، نشان داد افرادی که رژیم مدیترانهای یا «مایند» را دنبال میکردند، خطر ابتلا به زوال عقل را تا یک سوم کاهش دادهاند.