لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۵

بلینکن: آمریکا به حمایت از آزادی‌های مذهبی در سراسر جهان ادامه خواهد داد


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در یک سخنرانی به مناسبت انتشار گزارش سالانه «آزادی‌های مذهبی در جهان در سال ٢٠٢١» بر تداوم حمایت ایالات متحده از آزادی‌های مذهبی در سراسر جهان تاکید کرد.

وی با تصریح اهمیت آزادی‌های مذهبی به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر که در اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز ذکر شده است، از بهبود وضعیت آزادی‌های مذهبی در کشورهایی از جمله مراکش و عراق ابراز خرسندی کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه به وخیم‌تر شدن وضعیت آزادی‌های مذهبی در بسیاری از نقاط جهان همچون میانمار، اریتره، هند، افغانستان، پاکستان،‌ و ویتنام اشاره کرد.

آقای بلینکن همچنین افزود در عربستان سعودی انجام شعائر و مناسک هر دینی به جز اسلام همچنان غیرقانونی است، چین کماکان به سرکوب مسلمانان اویغور، تبتی‌ها، و مسیحیان ادامه می‌دهد، و حملات به افراد در مکان‌های مذهبی افزایش نگران‌کننده‌ای به خود دیده است.

گزارش امسال که از ١ ژانویه تا ٣١ دسامبر سال ٢٠٢١ را پوشش می‌دهد، همانند سال‌های گذشته بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط سفارتخانه‌های ایالات متحده از مقامات دولت‌ها، گروه‌های مذهبی، سازمان‌های غیرحکومتی، روزنامه‌نگاران، ناظران حقوق بشر، اساتید دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و سایر منابع جمع‌آوری شده است.

وزارت خارجه ایالات متحده در این راستا تلاش می‌کند تمام اطلاعات مربوطه تا حد امکان علنی، کامل، و منصفانه ارائه شوند. با این‌حال انگیزه‌ها و صحت منابع تفاوت دارند و وزارت خارجه قادر به تایید مستقلانه همگی اطلاعات مندرج در این گزارش سالانه نیست. در تهیه این گزارش تا حد امکان سعی شده با بهره‌گیری از منابع متعدد، جامعیت گزارش افزایش و سوگیری احتمالی آن کاهش یابد. دیدگاه‌های ارائه‌شده در هر بخش لزوما با دیدگاه‌های دولت آمریکا یکسان نیست. گزارش مربوط به هر کشور با هدف برجسته‌کردن ماهیت، گستره، و شدت اقدامات موثر بر آزادی‌های مذهبی از طریق مثال‌هایی گویا ارائه می‌شود.

در بخش مربوط به ایران گزارش سال ٢٠٢١ آزادی‌های مذهبی در جهان، به قانون جزای ایران و مجازات‌هایی از جمله قطع عضو، شلاق، و سنگسار و همچنین حکم اعدام برای تبلیغ دینی و تلاش غیرمسلمانان برای برگرداندن مسلمانان از دین‌شان، محاربه، و سب‌النبی اشاره شده است.

این گزارش همچنین به نقل از عفو بین‌الملل، به «افزایش نگران‌کننده» اعدام زندانیان اقلیت‌های قومی از اواسط دسامبر ٢٠٢٠ اشاره می‌کند. محکومیت به زندان طولانی‌مدت یا اعدام دست‌کم ۶۲ تن از پیروان اقلیت‌های مذهبی به اتهام محاربه یا بغی از جمله موارد مورد اشاره در گزارش امسال است.

بر اساس این گزارش به نقل منابع متعدد، سرکوب پیروان اهل سنت در استان‌های عمدتا کردنشین، خوزستان، و سیستان و بلوچستان، شمار بالای زندانیان سیاسی عرب، کُرد، و آذری، و تداوم بازداشت، حبس، و مصادره اموال شهروندان بهایی از جمله موارد برجسته نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی توسط دولت جمهوری اسلامی ایران است.

XS
SM
MD
LG