لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۵

سارا سفری، کوهنورد ایرانی صعودکننده به «هفت قله»: مهمترین هدفم توانمندسازی زنان بود


سارا سفری بر فراز قله اورست
سارا سفری بر فراز قله اورست

سارا سفری، کوهنورد ایرانی ساکن آمریکا، با فتح قله اورست در نپال، سرانجام پروژه انسان‌دوستانه‌ خود را با موفقیت به پایان رساند.

او این برنامه ورزشی-اجتماعی را از سال ۱۳۹۲ و با هدف جمع‌آوری کمک‌های مالی برای سازمان‌های فعال در زمینه توانمندسازی زنان آغاز کرد و در این دوران به بلندترین قله‌های هفت قاره جهان که به «هفت قله» یا «قلل هفت‌گانه» شهرت دارند، صعود کرد.

سارا سفری به صدای آمریکا می‌گوید که هر یک از این صعودها را برای کمک به یک سازمان مشخص توانمندسازی زنان انجام داد که در کشورهای مختلفی هستند، ‌و در این ۹ سال موفق به گردآوری بیش از ششصد هزار دلار برای این مراکز شده است.

او در ادامه می‌افزاید که برای نمونه «کلیمانجارو»، بلندترین قله آفریقا در تانزانیا را برای کمک به زنان آفریقایی، و «جنوبگان»، بلندترین قله قطب جنوب را برای کمک به زنان ایرانی که قربانی آزار و خشونت‌های جنسی هستند، فتح کرد.

سارا سفری
سارا سفری

سارا سفری با اشاره به این که صعود به اورست، آخرین مرحله از این برنامه هفت‌‌گانه بود، می‌گوید که این صعود را برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای سازمان خیریه‌ای انجام داد که اخیرا تأسیس کرده است.

او این سازمان را با هدف برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی برای زنان راه‌اندازی کرده است تا بتوانند ضمن کسب مهارت‌های بیشتر، شغل مناسبی پیدا کنند و زندگی بهتری داشته باشند.

سارا سفری با تأکید بر اینکه تمامی کمک‌های مالی را که از طریق سایت‌های اینترنتی جمع‌آوری شده است، به سازمان‌های توانمندسازی زنان اهدا کرده است، می‌گوید که برای صعود به این قله‌ها اسپانسر و حامیان مالی جداگانه‌ای دارد و از کمک‌های اهدایی مردم برای تأمین هزینه‌های سفرهای خود استفاده نکرده است.

سارا سفری
سارا سفری

او در ادامه می‌افزاید که داستان و جزئیات برنامه‌های خود را از طریق سایت‌های معتبر گردآوری کمک‌های مالی به اشتراک می‌گذارد، و اقوام، دوستان، و بسیاری دیگر در نقاط مختلف جهان از این پروژه‌ها که با هدف توانمندسازی زنان انجام می‌شود، حمایت می‌کنند.

اما صعود به اورست، بلندترین قله جهان چالش بزرگی برای سارا سفری بود و او وقت و انرژی زیادی را صرف این پروژه کرد. صعود قبلی این کوهنورد ایرانی به اورست با شکست و مصدومیت او همراه شده بود.

سارا سفری با اشاره به اینکه هنگام رسیدن به قله احساس عجیبی داشت و بسیار خوشحال و هیجان‌زده بود، می‌گوید که در یک ساعت پایانی مسیر صعود، چهره تمامی افرادی را که در طول این ۹ سال به او کمک کردند در ذهن داشت و قدردان آنها بود که باعث شدند با فتح اورست این برنامه را با موفقیت به پایان برساند.

این کوهنورد ایرانی می‌گوید که فقط او به قله اورست صعود نکرد و این لحظه متعلق به هزاران نفری بود که در تمامی این سال‌ها همراهش بودند، لحظه زیبا و باورنکردنی که باعث شد از خوشحالی اشک بریزد و تمامی سختی‌ها ‌و مشکلات گذشته را فراموش کند.

سارا سفری با ابراز شادی از اینکه به‌عنوان نخستین ایرانی موفق به صعود به قلل هفتگانه جهان شده است، می‌گوید که معمولا چنین ماجراجویی‌هایی توسط مردان انجام می‌شود ولی او این پروژه را به نمایندگی از بیش از چهل میلیون زن ایرانی، و بیش از هشتاد میلیون ایرانی انجام داد و این افتخار بزرگی است.

او در ادامه می‌گوید که امیدوار است که در آینده بتواند تجربیات خود را به سایر افرادی که علاقمند به صعود به این قله‌ها هستند، انتقال دهد و به آنها کمک کند.

سارا سفری
سارا سفری

این کوهنورد ایرانی با اشاره به این که این پروژه چند ساله به اگاهی‌رسانی اجتماعی درباره مشکلات دختران و زنان در نقاط مختلف جهان کمک کرده است، می‌گوید که باعث افتخار است که توانسته تا به‌عنوان یک زن ایرانی، صدای زنان جهان باشد، درباره مشکلات سخن بگوید، و قدمی برای رفع آنها بردارد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG