رئیس سایت آزمایشهای هستهای روسیه روز سهشنبه گفت اگر مسکو دستور دهد، تأسیسات مخفی تحت مدیریت او آماده است آزمایشهای هستهای را «هر لحظه» از سر بگیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اظهارات کمسابقه احتمالاً به نگرانیها در مورد افزایش خطر چنین اقدامی دامن میزند.
روسیه از سال ۱۹۹۰ میلادی، یک سال پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دست به آزمایش تسلیحات هستهای نزده است.
برخی تحلیلگران میگویند اگر غرب به اوکراین اجازه دهد از موشکهای دوربرد خود برای حملات پیشگیرانه به روسیه استفاده کند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ممکن است دستور آزمایش هستهای را بدهد، تا به این ترتیب یک پیام بازدارندگی را به غرب ارسال کند.
انجام آزمایش هستهای در روسیه ممکن است دیگر کشورها، مانند چین یا ایالات متحده آمریکا، را تشویق کند تا مسیر مشابهی را بروند و یک مسابقه تسلیحات هستهای جدید بین قدرتهای بزرگ آغاز شود.
کرملین ۱۴ شهریور با طرح این ادعا که ایالات متحده و متحدانش «منافع امنیتی مشروع» روسیه را زیر پا گذاشتهاند و این کشور را با تشدید جنگ در اوکراین تهدید میکنند، هشدار داد که مسکو دکترین هستهای خود را تغییر خواهد داد.
سایت آزمایش هستهای روسیه، واقع در مجمع الجزایر دورافتاده نوایا زملیا در اقیانوس منجمد شمالی، جایی است که اتحاد جماهیر شوروی بیش از ۲۰۰ آزمایش هستهای از جمله انفجار قوی ترین بمب هستهای جهان را در سال ۱۹۶۱ انجام داد.
بر اساس گزارشها، روسیه اخیرا موشکهای بالستیک از جمهوری اسلامی ایران دریافت کرده است، که مباحث در مورد اجازه دادن به اوکراین برای انجام حملات پیشگیرانه در عمق بیشتر روسیه را در بین کشورهای غربی تشدید کرده است.