لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۸

مارکو روبیو با تأکید بر سیاست «اول آمریکا» در نشست سنا حاضر می‌شود


مارکو روبیو، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای هدایت وزارت امور خارجه ایالات متحده. آرشیو
مارکو روبیو، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای هدایت وزارت امور خارجه ایالات متحده. آرشیو

مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا و گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای هدایت وزارت امور خارجه ایالات متحده، متعهد شده است تا سیاست «اول آمریکا» رئیس‌جمهوری منتخب را به اجرا بگذارد.

او در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا برای بررسی صلاحیتش در روز چهارشنبه ۲۶ دی نیز بر این موضوع تأکید خواهد کرد که دولت آینده، با قرار دادن منافع آمریکا در اولویت، رویکرد جدیدی را دنبال خواهد کرد.

آسوشیتدپرس که نسخه‌ای از بیانیه آغازین آقای روبیو را مشاهده کرده است، گزارش داد که وزیر امور خارجه پیشنهادی دونالد ترامپ تلاش خواهد کرد تا کمیته روابط خارجی سنا را قانع کند که اولویت قرار دادن منافع ملی، به معنای انزواگرایی نیست، بلکه این موضوع را برجسته می‌کند که سیاست خارجی با محوریت منافع ملی آمریکا، سیاستی منسوخ نیست.

سناتور مارکو روبیو متولد میامی، مرکز فلوریدا، از یک خانواده مهاجر کوبایی است و در صورت تأیید، نخستین لاتین تباری خواهد بود که به عنوان دیپلمات ارشد آمریکا خدمت خواهد کرد.

جلسه بررسی صلاحیت او، فصلی جدیدی در حرفه سیاسی این سیاستمدار ۵۳ ساله می‌گشاید که روابطش با دونالد ترامپ در دهه گذشته تغییر کرده است.

این دو که در کمپین انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا رقیب هم بودند و به شدت از یکدیگر انتقاد می‌کردند، در جریان کارزار دوم انتخاباتی آقای ترامپ در سال گذشته میلادی تبدیل به متحدانی نزدیک شدند.

مارکو روبیو نخستین‌بار در سال ۲۰۱۰ میلادی به عنوان بخشی از جنبش «تی پارتی» يا به اصطلاح حزب چای، که شبکه‌ای غيرمنسجم مرکب از جمهوريخواهان و افراد مستقل بود، قدم به عرصه سیاست واشنگتن گذاشت و در زمانی هم از تسهیل روند شهروندی برای مهاجران غیرقانونی حمایت می‌کرد.

اما مانند دیگر جمهوری خواهان، دیدگاه آقای روبیو نیز در مورد مهاجرت به سمت موضع دونالد ترامپ که متعهد شده بود تا بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، اخراج‌ مهاجران غیرقانونی را به شدت دنبال کند، تغییر پیدا کرده است.

انتظار می‌رود مارکو روبیو به آسانی مورد تأیید قانونگذاران قرار گیرد و نه تنها از طرف جمهوری‌خواهان، بلکه از سوی دموکرات‌هایی که او را به عنوان فردی «مسئول» برای نمایندگی آمریکا در عرصه سیاست خارجی تأیید می‌کنند، مورد حمایت قرار گیرد.

پیشینه آقای روبیو در سیاست خارجی به سال‌ها خدمت در کمیته روابط خارجی و کمیته اطلاعات سنای آمریکا برمی‌گردد.

او در سخنرانی‌های خود هشدارهای شدیدی در رابطه با تهدیدات نظامی و اقتصادی فزاینده علیه ایالات متحده، به‌ویژه از سوی چین داده است.

سناتور روبیو، ۳ سال پس از آغاز ریاست‌جمهوری باراک اوباما، به نمایندگی کنگره آمریکا برگزیده شد و خیلی زود مواضعش را نسبت به جمهوری اسلامی ایران مشخص کرد.

او اعتقاد دارد که ادعای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه فعالیت‌های اتمی‌اش کاربرد نظامی ندارد، دروغ است.

مارکو روبیو هنگامی که دولت باراک اوباما اعلام کرد توافق برجام نهایی شده است، یکی از سناتورهایی بود که تلاش کرد با تصویب یک قانون، دولت آمریکا را مجبور کند تا بدون نظر مجلس سنا، آن را رسمیت نبخشد.

نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی هم از نظر سناتور روبیو نه تنها پنهان نبوده، بلکه به طور مرتب به طرفداری از مردم ایران پست‌هایی را بر روی شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرده است.

تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای اجرایی کردن مجموعه‌ای از اقدامات برای کاهش تحریم‌ها علیه کوبا از حمله لغو نام‌گذاری این کشور به عنوان یک دولت حامی تروریسم به احتمال زیاد آقای روبیو را که مدت‌ها از تحریم‌های سخت‌گیرانه علیه کوبا حمایت کرده است، ناراحت می‌کند.

وزرای امور خارجه آمریکا در سال‌های اخیر موفقیت‌های کمتری در جاه‌طلبی‌های سیاسی داشته‌اند از جمله جان کری، که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ از جورج بوش شکست خورد و هیلاری کلینتون که در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ باخت.

XS
SM
MD
LG