پیت هِگسِت، گزینه دونالد ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا، روز سه شنبه ۲۵ دی در جلسه استماع تأیید خود در برابر هیأتی از مجلس سنای ایالات متحده قرار گرفت و به پرسشهای آنها پاسخ داد. او در این نشست بر لزوم سیاست «بازدارندگی و جلوگیری از جنگ» تاکید کرد.
سناتور راجر ویکر، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا، جلسه را با اشاره به چالشهای پیش روی آمریکا در شرایطی که اسرائیل هنوز در حال جنگ با حماس و حزبالله لبنان است، حکومت بشار اسد سقوط کرده است و تهدید از سوی کشورهایی چون جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، آغاز کرد.
او تأکید کرد که آمریکا در حال حاضر با «خطرناکترین شرایط امنیتی» از زمان جنگ جهانی دوم روبرو است و افزود ائتلافی که با عمیق شدن و گسترده شدن همکاریهای نظامی میان کشورهای دیکتاتوری مانند جمهوری اسلامی، کره شمالی، چین روسیه تعریف میشود، در حال شکل گرفتن است و آمریکا وارد مقطعی از «خطر حداکثری» شده است.
پیت هگست در بیانیه آغازین خود در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا که چند بار توسط معترضان قطع شد، تأکید کرد که مایل است «فرهنگ جنگندگی» را به وزارت دفاع بازگرداند.
او به ضرورت جلوگیری از تجاوزگری چین کمونیست در منطقه «هند-آرام» و بازدارندگی واقعی تأکید کرد.
آقای هگست افزود که باید به صورتی «مسئولانه» به جنگهای جاری پایان داد و منابع را صرف تهدیدهای واقعی کرد.
وی به اهمیت سیاست «اول آمریکا» دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده، در پیشبرد مسائل امنیتی اشاره کرد و گفت: «ما جمهوریخواه یا دموکرات نیستیم بلکه جنگجویان آمریکایی هستیم.»
گزینه دونالد ترامپ برای وزارت دافع آمریکا در بخشی از سخنانش گفت که از اسرائیل در «نابودی و کشتن آخرین اعضای حماس» حمایت میکند.
او در پاسخ به پرسشی در مورد رویکرد خود درباره مقابله با خطرات و تهدیدات کشورهای متخاصم، بر هدف «بازدارندگی و جلوگیری از جنگ» و «اولویت بندی در منابع» تأکید کرد و گفت که دشمنان آمریکا باید بدانند که «کلانتر جدیدی به شهر آمده است.»
پیت هگست در شرایطی در مقابل قانونگذاران سنا قرار گرفت که انتقادات و اتهاماتی علیه برخی سوابق او مطرح شده است.
آقای هگست تمامی این اتهامات را رد کرده است و چندین بار در هفته گذشته با سناتورها دیدار داشت و با آمادگی در جلسه استماع شرکت کرد.
او در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا، «رسانههای چپگرا» در آمریکا را که به گفته او، با استناد به «منابع ناشناس» به او حمله کردهاند، مقصر دانست و گفت هرچند خود را انسان کاملی نمیداند ولی توانایی هدایت وزارت دفاع را دارد.
پیت هگست ۴۴ ساله یکی از جنجالیترین چهرههایی است که تاکنون برای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا نامزد شده است و به رغم حمایت قوی جمهوریخواهان، تأییدش تا حد زیادی به عملکرد او مقابل کمیته نیروهای مسلح سنا بستگی دارد.
وزیر دفاع آمریکا بر نیروهای مسلح این کشور نظارت میکند و بعد از رئیس جمهوری آمریکا به عنوان فرمانده کل قوا، در رتبه دوم قرار میگیرد.
بخشی از گذشته آقای هگست از جمله ادعای آزار جنسی در سال ۱۳۹۶ که او قاطعانه آن را رد میکند، نگرانی شماری از قانونگذاران را برانگیخته است.
او همچنین با انتقادهای جنجالی خود در مورد مسائلی چون تنوع و یا برابری جنسیتی در میدان نبرد، پرسشها و نگرانیهایی را در مورد اعمال سیاستهایی در این مورد در ذهن قانونگذاران ایالات متحده ایجاد کرده است.
پیت هگست در کتاب خود و مصاحبههایش این موضوع را مطرح کرده است که هرچند زنان از جایگاهی در ارتش برخوردار هستند و در نقشهای خطرناک در میدان جنگ به خوبی عمل کردهاند ولی به عقیده او، آنها «از نظر قدرت فیزیکی نمیتوانند به استانداردهای لازم برسند.»
او در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا در پاسخ به پرسشهای قانونگذاران منتقد، شجاعت و عملکرد زنانی را که خدمت میکنند، ستود و گفت که «استانداردهای بالا»، باید فارغ از جنسیت هم برای زنان و هم برای مردان مورد بررسی قرار گیرند.
آقای هگست همچنین تأکید کرد که «سیاست جایی در میدان جنگ ندارد.»
پیت هگست فارغالتحصیل دو دانشگاه مشهور پرینستون و هاروارد است.
آن چه او را به امور دفاع از کشور مرتبط میکند، سابقه خدمت نظامیاش است.
پیت هگست با درجه سرگردی عضو نیروی ذخیره ارتش است. او خدمت نظامیاش را از دوره کارشناسی با ملحق شدن به گارد ملی ایالت خود شروع کرد، در جریان جنگهای عراق و افغانستان به آن دو کشور اعزام شد، و چند مدال دریافت کرد.
آقای هگست طی هفت سال گذشته خبرنگار، مجری، و تحلیلگر امور جهانی در شبکه «فاکسنیوز» بوده و به دفعات در مورد جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده است.
او در یک مورد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را با این استدلال که آمریکا او را یک تروریست میدانست، تصمیمی درست خواند.
او در مصاحبهای دیگر گفته است که همان موقع، آمریکا باید جمهوری اسلامی را تهدید میکرد که یا برنامه اتمی را کنار بگذارد یا آن که به تأسیسات نفت و گاز، ساختار زیربنایی، سایتهای موشکی و هستهای، و مقر سپاه پاسداران حمله خواهد کرد.
پیت هگست موضع جدی در قبال ماهیت جمهوری اسلامی در ایران دارد. او اخیراً در مصاحبهای گفته بود: «بعد از جنگ عراق و افغانستان، در آمریکا تمایلی به تغییر رژیم نیست. اما یک ایران دارای بمب هستهای یک مشکل اساسی است. چرا نگذاریم اسرائيل به این قضیه رسیدگی کند؟»
کمیتههای نظارتی در سنا جلسات استماع بررسی صلاحیتها را پیش از روز تحلیف در بیستم ژانویه (اول بهمن) برگزار میکنند. آنها میتوانند نامزدها را به کل سنا و یا برای رأیگیری سریع در زمانی که رئیسجمهوری جدید ادای سوگند میکند، ارجاع دهند ولی این فرآیند معمولا طولانی میشود.
دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روز اول بهمن آغاز میشود.