یک نهاد وابسته به سازمان ملل متحد روز دوشنبه با انتشار گزارشی درباره «بردگی مدرن»، از افزایش شمار افرادی که به کار اجباری دست میزنند و نیز کسانی که بر خلاف میلشان ازدواج کردهاند، خبر داد.
بنا بر گزارش «سازمان جهانی کار»، تعداد این افراد طی سالهای اخیر افزایش یافته و حدودا به بیش از ۵۰ میلیون نفر رسیده است.
به گزارش این سازمان، که مقر آن در شهر ژنو سوئیس است، بحرانهایی مانند همهگیری کرونا، درگیریهای مسلحانه، و تغییرات اقلیمی به خدشهدار شدن روند اشتغال و آموزش منجر شده، و در عین حال فقر شدید و مهاجرت اجباری را تشدید کرده است.
به برآورد این نهاد، شمار افرادی که در وضعیت بردگی مدرن به سر میبرند در مقایسه با آخرین شمارش در سال ۲۰۱۶ میلادی، حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. تازهترین ارقام نشان میدهد از ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار فرد گرفتار کار اجباری، بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کودک هستند. تعداد افرادی که به اجبار ازدواج کردهاند نیز حدود ۲۲ میلیون نفر است.
سازمان جهانی کار تصریح میکند که بیش از نیمی از موارد کار اجباری در کشورهای برخوردار از درآمد بالا جریان دارد.
این نهاد در گزارش خود مشخصاً به قطر اشاره میکند که با اتهامات گستردهای در رابطه با نقض حقوق کارگران مهاجر مواجه بوده است. شماری از این کارگران مهاجر در امور ساختمانی مرتبط با ورزشگاههای جام جهانی فوتبال، که قرار است از آبان آینده برگزار شود، به کار گرفته شدهاند.
گزارش سازمان جهانی کار میافزاید از زمان گشایش دفتر آن سازمان در شهر دوحه، پایتخت قطر، در اردیبهشت ۱۳۹۷ پیشرفت قابل ملاحظهای در شرایط زندگی و اشتغال برای صدها هزار کارگر مهاجر پیش آمده است.
سازمان جهانی کار همچنین از وضعیت کار اجباری در بخشهایی از چین ابراز نگرانی کرده است. کمیسیونر حقوق بشر ملل متحد در بیانیهای در ۹ شهریور اعلام کرد که بازداشت اویغورها و مسلمانان دیگر در منطقه شین جیانگ چین احتمالاً به منزله «جنایت علیه بشریت» است.