قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای مرضیه برومند و رضا بابک به دلیل «دست دادن» روی صحنه جشنواره فجر، پرونده قضایی تشکیل داد. اقدامی که به تعبیر برخی کاربران نشانه «میزان عقبماندگی آخوند شیعه» است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز سهشنبه ۱۶ بهمن اعلام کرد که به دلیل آن چه «رفتار خلاف عرف و شرع» نامیده، برای مرضیه برومند و رضا بابک، دو بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما و تلویزیون ایران پرونده تشکیل شده است.
این اقدام قوه قضاییه پس از آن صورت گرفت که در روزهای گذشته مرضیه برومند در مراسم تقدیر از رضا بابک در شامگاه افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر که به صورت زنده از شبکه نمایش صدا و سیما پخش شد، با او دست داد.
تصویری که به تعبیر برخی کاربران در رسانههای اجتماعی «صحنهای قشنگ» توصیف شده است.
مهدی شبزندهدار، عضو شورای نگهبان، نیز دست دادن این دو بازیگر پیشکسوت و اظهارات آنان «در حضور کسانی که مسئولیت رسمی در جمهوری اسلامی دارند» را «کلمات معاشقهآمیز در ملأعام» و «شبیه فحشا» و موجب «خجالت» توصیف کرد.
در روزهای پیشین نیز خودداری رضا بابک از مصاحبه با صدا و سیما در حاشیه جشنواره فجر خبرساز شده بود.
تشکیل پرونده قضایی برای این دو بازیگر پیشکسوت به دلیل دست دادن با هم، با واکنش کاربران در رسانههای اجتماعی مواجه شده است.
امیرحسین میراسماعیلی، روزنامهنگار، با مقایسه جمهوری اسلامی و حکومت کنونی سوریه، با بیان این که «احمد الشرع، فرمانده سابق داعش و رهبر فعلی سوریه با زنان دست میدهد»، گفت که این اقدام حکومت در ایران علیه دو بازیگر نشانگر «میزان عقبماندگی آخوند شیعه» است.
محسن افشاری، روزنامهنگار، نیز دست دادن این دو هنرمند پیشکسوت را پیامی به سیاستمداران جمهوری اسلامی دانست و گفت: «رضا بابک با مرضیه برومند در افتتاحیه جشنواره فجر دست داد تا با این تابوشکنی پیام جدیدی به سیاستمداران ایران مخابره شود که از زیست دوگانه چند دهه گذشته خسته شدند و نمیشود رفتار مردم در معاشرتهای دوستانه و خانوادگی تا این حد با آنچه جلوی دوربین اتفاق میافتد فرق داشته باشد.»
مرضیه برومند و رضا بابک در دهههای گذشته و از پیش از انقلاب ۵۷ در فیلمهای سینمایی و تئاترهای مختلفی از جمله در تله تئاتر «۲۷ واگن پر از پنبه» در سال ۱۳۵۰، تله تئاتر «خداحافظ» در سال ۵۲، تئاتر صحنه «دیوان اشعار براونینگ» در سال ۵۳، و مجموعه تلویزیونی «گلباران» در سال ۵۴ همبازی بودهاند.
در روزهای گذشته، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی اذعان کرده بود که اعتماد مردم ایران به حکومت «به شدت کاهش پیدا کرده» و جمهوری اسلامی با «چالش سرمایه اجتماعی» مواجه است.