خبرگزاری رویترز گزارش داد: به نظر میرسد مذاکرهکنندگان در قطر روز چهارشنبه ۲۶ دی به توافق آتشبس در جنگ غزه میان اسرائیل و گروه شبهنظامی حماس پس از ۱۵ ماه جنگ نزدیک شدهاند.
«یک مقام فلسطینی» که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: «حماس بهطور شفاهی با پیشنهاد آتشبس و بازگشت گروگانها در جریان مذاکرات در قطر، موافقت کرده و منتظر اطلاعات بیشتر برای ارائه تأییدیه کتبی نهایی است.»
در این حال، به نوشته این خبرگزاری، یک مقام حماس نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت که این گروه هنوز پاسخی کتبی به این پیشنهاد ارائه نکرده است.
در این میان، وزارت خارجه قطر اعلام کرد که عصر چهارشنبه در دوحه، جایی که مذاکرات آتشبس غزه در آن جریان داشته است، یک نشست خبری برگزار خواهد کرد، اما زمان دقیق آغاز آن را مشخص نکرد.
بر اساس این گزارش، قرار است که محمد بن عبدالرحمان بن جاسم آلثانی، نخستوزیر قطر، در این نشست خبری در مورد توافق آتشبس و نیز آزادی گروگانها سخن بگوید.
به نوشته رویترز، پیشتر یک مقام اسرائیلی گفته بود حماس با پیشنهادی که مذاکرهکنندگان قطری ارائه کردهاند، موافقت کرده است. پس از آن، دفتر نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد که حماس هنوز پاسخی نداده است.
این گزارش حاکی از آن است که مقاماتی از کشورهای میانجی؛ قطر، مصر و ایالات متحده، همراه با نمایندگان اسرائیل و حماس روز سهشنبه ۲۵ دی اعلام کرده بودند که توافق برای آتشبس در این منطقه محاصرهشده، آزادی گروگانهای در دست حماس و آزادی زندانیان فلسطینی در اسرائیل بیش از هر زمان دیگر نزدیک شده است.
یک مقام فلسطینی نزدیک به مذاکرات روز چهارشنبه به رویترز گفت: «امیدوارم توافق امشب (چهارشنبه) و یا در نهایت، فردا (پنجشنبه) امضا شود.»
یک مقام ارشد حماس نیز اواخر روز سهشنبه به رویترز گفته بود که این گروه هنوز پاسخ خود را ارائه نکرده زیرا منتظر است اسرائیل نقشههایی را ارائه دهد که نشان دهد نیروهایش چگونه از غزه خارج خواهند شد.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، به اسرائیل، ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی کشته شدند، و بیش از ٢۵۰ تن دیگر از جمله سالخوردگان، زنان، و کودکان به عنوان گروگان به غزه برده شدند.
به دنبال این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و آزادی همه گروگانهای ربودهشده آغاز کرد.
بر اساس برآوردهای اسرائیل، هنوز ۹۴ تن از گروگانها در اسارت حماس هستند و دستکم ۳۴ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شماری دیگر از کشورها و نهادهای بینالمللی حماس را یک گروه تروریستی قلمداد میکنند.