اعتراضات معیشتی با تجمع شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در دستکم ۱۰ استان در روز دوشنبه ۲۰ آذر ادامه یافت.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، اعتراضات بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت مخابرات که به طور هفتگی با عنوان «دوشنبههای اعتراضی» برگزار میشود، این دوشنبه دستکم در استانهای تهران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، سیستان و بلوچستان، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، کرمان، و کردستان برگزار شد.
معترضان در اردبیل، با یک شعار تازه که دخالت نظامیان در امور اقتصادی و صنعتی و سلطه سپاه پاسداران بر اقتصاد ایران را مورد تأکید قرار داد به اعتراض برخاستند و شعار دادند: «به جای مرد کاری، نشسته یک نظامی.»
بازنشستگان معترض در ارومیه بار دیگر تأکید کردند که «تا حق خود نگیریم، آرام نمینشینیم.»
بازنشستگان مخابرات در تبریز نیز در اعتراض به وضعیت معیشتشان با شعارهای «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن»، «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم» ، و «کشتی بازنشسته امروز به گل نشسته» تجمع کردند.
بازنشستگان مخابرات در زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، خواهان توجه رسانههای داخلی به اعتراضات خود شدند و شعار دادند: «رسانه داخلی، انعکاس انعکاس.»
در سنندج، معترضان شعار «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن» دادند.
معترضان بازنشسته در اصفهان نیز تأکید کردند: «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون.»
بازنشستگان مخابرات در تجمع اهواز با انتقاد از سیاستهای قوای مقننه و مجریه، شعار دادند: «نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت.»
در همین راستا معترضان در کرمانشاه شعار دادند: «از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رأی نمیدیم.»
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات در چند ماه گذشته نسبت به برآورده نشدن درخواستهایشان، از جمله اجرای آییننامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی بوده است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
وضعیت بغرنج معیشت اصناف مختلف را برای اعتراض به خیابان میکشاند و تجمعات صنفی و معیشتی در چند روز هفته در شهرهای ایران بر پا میشود.
این در حالی است که پیشتر رضا قرشی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفت وضعیت معیشتی مردم ایران بر اساس لایحه بودجه دولت جمهوری اسلامی، بدتر خواهد شد.