اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه ۱۹ شهریور با تجمعهای کارکنان صنایع نفت و گاز در بوشهر و عسلویه و همچنین بازنشستگان مخابرات دستکم در ۱۱ استان ادامه یافت. همزمان گروهی از معلمان معترض نهضت سوادآموزی در تهران و نیروهای خدماتی آموزش و پرورش در اصفهان اعتراض کردند.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، اعتراضات بازنشستگان مخابرات که به طور هفتگی روزهای دوشنبه برگزار میشود، در نوزدهمین روز از ماه شهریور ۱۴۰۳ دستکم در استانهای تهران، گیلان، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، لرستان، و کرمان برگزار شد.
همچنین، اعتراضات کارکنان صنایع نفت و گاز در شرکت پالایش گاز فجر جم، عسلویه و در سایت یک و دو شرکت نفت و گاز پارس کنگان جریان داشت.
کارکنان معترض شرکت پالایش گاز فجر جم در بوشهر، با سر دادن شعارهایی از جمله «قرارداد استخدام اجرا باید گردد، کسورات نامشروع ملغی باید گردد» و «سر و ته حقوق رو زدند ظالمانه، حق مسلم ماست حقوق عادلانه» راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.
همچنین، گروهی از کارکنان معترض شرکت نفت و گاز پارس عسلویه، با شعار «حقوق عادلانه، حق مسلم ماست» راهپیمایی کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده از سوی منابع صنفی، از جمله کانالهای تلگرامی شورای بازنشستگان ایران و اعتراض مدنی بازار، اعتراضات هفتگی بازنشستگان معترض شرکت مخابرات این دوشنبه در شهرهای تهران، رشت، اصفهان، اهواز، کرمانشاه، شیراز، تبریز، اردبیل، سنندج، مریوان، بروجرد، خرمآباد، و کرمان در جریان بود.
معترضان بازنشسته در رشت شعار دادند: «سهامدار ظالم، حق ماها رو خورده.»
در اصفهان نیز، بازنشستگان معترض با شعارهایی از جمله «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی، راهپیمایی کردند.
معترضان بازنشسته در تهران، با شعارهایی از جمله «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن» در خیابان سردار جنگل در غرب پایتخت تجمع و راهپیمایی کردند.
معترضان بازنشسته در اهواز، با شعارهایی از جمله «عدالتی ندیدیم، فقط کلک شنیدیم» و «مخابرات حیا کن، آییننامه را اجرا کن» در مقابل ساختمان منطقه مخابراتی خوزستان تجمع کردند.
شماری از بازنشستگان معترض مخابرات در شیراز نیز در تجمع خود شعار دادند: «شرکت پر درآمد، چه بر سر تو آمد؟»
گروهی از بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه نیز در تجمع خود شعار دادند: «وعده وعید چه خوب بود، اما همهش دروغ بود.»
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
علاوه بر این، در روز دوشنبه گروهی از کارکنان نهضت سوادآموزی در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران برای چندمین بار تجمع کردند و شعار دادند: «نهضتی داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»
شماری از نیروهای خدماتی آموزش و پرورش نیز در اصفهان با گستردن سفره خالی و در اعتراض به وضعیت معیشتی و ناهماهنگی میزان کار زیاد و حقوق کم تحصن کردند.
در کرمان نیز، گروهی از متقاضیان مسکن «بلدالامین» در اعتراض به «عدم واگذاری و ساخت بهموقع مسکن» در مقابل استانداری چادر زدند و تجمع کردند.
این معترضان میگویند «حتی یک واحد مسکن در راستای طرح جهش تولید به مردم تحویل داده نشده است.»
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران در گفتوگو با صدای آمریکا پیشبینی کرده است که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آن چه که هست، بدتر نیز خواهد شد.