لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۱

ابراز نگرانی وزارت خارجه آمریکا و «شورای بین‌المللی پرستاری» از بازداشت پرستاران معترض در ایران


اعتصابات و اعتراضات پرستاران در ایران
اعتصابات و اعتراضات پرستاران در ایران

وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بین‌المللی پرستاری (آی.سی.اِن) از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.

وزارت امور خارجه آمریکا و «آی.سی.اِن» در جوابیه‌هایی جداگانه به مایکل لیپین، خبرنگار صدای آمریکا، خواستار به رسمیت شناخته‌شدن اعتراضات مسالمت‌آمیز از سوی حکومت ایران شدند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این وزارت خانه اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی در ایران را از نزدیک زیرنظر دارد و از گزارش‌های مربوط به بازداشت و محکومیت «ناعادلانه» بسیاری از معترضان در این اعتراضات مسالمت‌آمیز ابراز نگرانی کرد.

او با اشاره به سابقه «رژیم» ایران در سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌آمیز از جمله صدور احکام سنگین برای شرکت‌کنندگان در اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی»، گزارش‌های مربوط به بازداشت پرستاران معترض را «نگران‌کننده» دانست.

این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از «رژیم ایران» خواست که نقش حیاتی اعتراضات مسالمت‌آمیز از جمله اعتراضات صنفی در انعکاس دغدغه‌های شاغلان را به رسمیت بشناسد.

وی اعتراضات گسترده کارکنان در ایران را نشان‌دهنده نارضایتی مردم از اوضاع اقتصادی و «تورم نجومی» سال‌های اخیر ناشی از «سوء مدیریت و فساد رژیم» خواند که موجب خروج بسیاری از کارکنان ماهر ایران از این کشور و تشدید بحران اقتصادی شده است.

شورای بین‌المللی پرستاری نیز در پاسخ به صدای آمریکا، گزارش‌های مربوط به بازداشت پرستاران معترض در ایران را «عمیقا نگران‌کننده» خواند و خواستار مذاکره میان معترضان و مسئولان برای دستیابی به توافقی عملی شد.

این شورای بین‌المللی، اعتراضات صنفی پرستاران ایران را ناشی از دغدغه شان برای بیماران و پرستاران خواند و اعتصاب آنها را نشانه «سرمایه‌گذاری ناکافی در بخش سلامت و کارکنان آن» دانست.

شورای بین‌المللی پرستاری تاکید کرد که پرستاران حق دارند «بدون واهمه از بازداشت یا آزار» دست به اعتراض بزنند و حکومت‌ها باید با بررسی ریشه‌های نارضایتی، راهکاری عادلانه برای حل مشکلات آنها بیابد.

«آی سی اِن»با اعلام حمایت از حق پرستاران برای اعتراضات صنفی، بر ارتباط تنگاتنگ میان پرستاران و سلامتی بیماران تاکید کرد.

این شورای صنفی تاکید کرد که پرستاران حق دارند «بدون واهمه از بازداشت یا آزار» دست به اعتراض بزنند و حکومت‌ها باید با بررسی ریشه‌های نارضایتی، «راهکاری عادلانه» برای حل مشکلات آنها بیابد.

این شورای بین‌المللی ضمن اعلام همبستگی با تمامی پرستاران در ایران از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست که از پرستاران حمایت کنند.

پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌های دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود از نیمه دوم مرداد اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران تشدید کرده‌اند. بنا بر گزارش‌ها، تاکنون شماری از معترضان به اتهام «اخلال‌گر» بازداشت شده‌اند.

به گفته محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، «در طول ۱۰۰ سال تاریخ پرستاری مدرن ایران، برای اولین بار است که اعتراض به‌شکل دست کشیدن از کار اتفاق می‌افتد.»

علی جعفریان،‎ رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، از مهاجرت گسترده پرستاران به آلمان خبر داده و گفته است که در سال‌های اخیر ۳۰ هزار نفر از اعضای هیات علمی بیمارستان‌ها مهاجرت کرده‌اند.

موج مهاجرت از ایران به پرستاران محدود نشده و اقشار گسترده‌ای از دانشجو، کارگر، پزشک و نیروهای متخصص را نیز در بر می‌گیرد.

مرتضی عزتی، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد، در گفتگو با وب‌سایت «خبرآنلاین»، مهاجرت را موجب تشدید «بحران‌های جدی» در اقتصاد ایران دانسته و پیش‌بینی کرده که عواقب آن به‌زودی در جامعه و اقتصاد بروز خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG