لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۹

تدا‌وم اعتراض پرستاران به اضافه کاری اجباری، حقوق ناچیز و شرایط سخت کاری: صبر ما به پایان رسیده است


تجمع پرستاران در شهرهای مختلف ایران- ۱۷ شهریور
تجمع پرستاران در شهرهای مختلف ایران- ۱۷ شهریور

با گذشت حدود یک ماه از آغاز اعتراضات پرستاران ایران به شرایط نابسامان کاری، روز شنبه ۱۷ شهریور نیز تجمع‌های اعتراضی پرستاران در چند شهر برگزار شد. پیش از این، «شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران» فراخوانی برای برگزاری این تجمع‌ها را در فضای مجازی منتشر کرده بود.

کانال «اعتراض مدنی بازار» تصاویری از این تجمعات در بیمارستان بهشتی و نقوی کاشان منتشر کرد که معترضان پلاکاردهایی با شعارهایی چون «نه به اضافه کاری اجباری» در دست داشتند و در این ارتباط به حقوق ناچیز یک ساعت اضافه کار اشاره کردند.

این کانال تلگرامی همچنین از تجمع پرستاران مقابل فرمانداری شهر قروه خبر داد. آنها در این تجمع به دستمزد اندک، اضافه‌کاری اجباری، اجرا نشدن دستورالعمل ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت (فوق‌العاده خاص) و وضعیت معیشتی نابسامان خود اعتراض کردند.

تصاویری از تجمع اعتراضی پرستاران در اصفهان نیز در فضای مجازی منتشر شد. آنها هم با شعارهایی چون «اضافه کار ۲۰ تومان - خجالت خجالت» و پلاکاردهایی چون «صبر پرستاران به اتمام رسیده است» به شرایط کاری خود اعتراض کردند.

در قم نیز پرستاران با شعار «پرستار داد بزن - حقتو فریاد بزن» در مقابل استانداری قم تجمع کردند.

 تجمع پرستاران در قم: «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

پرستاران بارها طی سال‌های اخیر، به ویژه از پس از دوران همه‌گیری کووید-۱۹ به شرایط کاری خود اعتراض کرده‌اند. این اعتراضات طی هفته‌های گذشته، شدت گرفته و پرستاران دهها بیمارستان دولتی در بیش از ۲۰ شهر اعتصاب و یا تجمع کرده‌اند.

آنها می‌گویند اختلاف دریافتی گروه‌های شاغل در نظام سلامت ایران و میزان قابل قبول جهانی باید به حداقل برسد.

خبرگزاری ایلنا به نقل از یک پرستار گزارش داده است که پس از سه هفته اعتراض، تنها یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حساب پرستاران واریز شد. این پرستار گفت که «پرداخت این مبالغ ناچیز جهت آرام کردن پرستاران بوده است.»

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به «تجارت‌نیوز» گفته است که پس از مذاکراتی با کادر جدید وزارت بهداشت، «به نتایج خوبی» رسیدند که اگر اجرایی شود، حداقل دریافتی پرستاران از ساعتی ۲۵ هزار تومان بابت اضافه‌کار اجباری به بالای ساعتی ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

طرح پرهزینه «تحول سلامت» دولت یازدهم حسن روحانی نیز علاوه بر نقص‌های اجرایی متعددی که داشت، حقوق پرستاران را نادیده گرفت و با جایگزینی درمان محوری بر پیشگیری محوری، فشار کاری روی پرستاران را به مراتب افزایش داد.

همزمان با تداوم پاسخگو نبودن مقامات وزارت بهداشت به مطالبات پرستاران، دبیرکل خانه پرستار روز چهارشنبه ۱۵ شهریور از مهاجرت ماهانه حدود ۲۰۰ پرستار از ایران خبر داد و ادامه روند کنونی در شرایط کاری پرستاران را «خطری جدی» برای امنیت سلامت ایران خواند.

آمار سازمان پرستاری نیز نشان می‌دهد که مهاجرت پرستاران از ایران دو برابر شده است. این در شرایطی است که آمار واقعی از آنچه به صورت رسمی اعلام می‌شود به مراتب بالاتر است.

بی‌توجهی به مطالبات پرستاران در شرایطی صورت می‌گیرد که ایران با کمبود پرسنل پرستاری دست به گریبان است؛ معضلی که با موج مهاجرت پرستاران وخیم‌تر نیز می‌شود.

دبیرکل خانه پرستار ایران می‌گوید ایران به ازای هر هزار تن جمعیت، ۱.۶ پرستار دارد.

در آمار ثبت‌شده بین‌المللی در سال ۲۰۱۸ میلادی، شمار پرستاران و ماماها (به ازای هر یک هزار تن) در ایران برابر با ۲.۰۸ بوده است.

این شاخص طی ۱۴ سال به حداکثر مقدار ۲.۶۳ در سال ۲۰۱۷ و حداقل مقدار ۱.۴۰ در سال ۲۰۰۴ رسیده است.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که حداقل ۲.۵ پرسنل پزشکی (پزشک، پرستار و ماما) به ازای هر یک هزار تن برای ارائه پوشش کافی مراقبت‌های اولیه هر کشور مورد نیاز است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG