همزمان با اعلام تایید حکم اعدام مجاهد کورکور و رضا رسایی، دو زندانی سیاسی که در اعتراضات سراسری سال گذشته بازداشت شده بودند، شماری از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۷ دی در برلین با ابراز حمایت از این دو زندانی محکوم به اعدام، علیه موج احکام اعدام صادر شده توسط حکومت ایران تجمع اعتراضی برپا کردند.
تجمعکنندگان با در دست داشتن تصاویر این دو زندانی علیه علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی شعار سردادند.
حکم اعدام مجاهد کورکور که در فروردین امسال توسط دادگاه انقلاب اسلامی اهواز صادر شده بود، روز یکشنبه سوم دی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید و رسماً به خانوادهاش اعلام شد.
مجاهد کورکور شهروند اهل ایذه است که مقامات جمهوری اسلامی او را به دست داشتن در تیراندازی به شهروندان ایذه در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری متهم کردهاند؛ ادعایی که از سوی خانوادههای کشتهشدگان آن واقعه، از جمله خانواده کیان پیرفلک، بارها رد شده است.
در شرایطی که دستگاه قضایی، مقامات، و رسانههای حکومتی جمهوری اسلامی طی یک سال گذشته سعی داشتهاند اتهام قتل کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، را به مجاهد کورکور نسبت دهند، ماهمنیر مولاییراد، مادر کیان، در مراسم خاک سپاری پسرش گفته بود این «ماموران حکومتی» بودند که خودروی آنها را هنگام عبور از خیابان «به رگبار بستند» و باعث مرگ کیان و وارد آمدن جراحات شدید به پدر او شدند.
او چندی بعد تاکید کرد: «من مادر کیان، هر کس از همشهریانم را که به عنوان قاتل معرفی کنید، هرگز نمیپذیرم.»
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی کشته شدن ٧ شهروند اهل ایذه در ٢۵ آبان ۱۴۰۱ را به شهروندانی از جمله مجاهد (عباس) کورکور، بهمن بهمنی، حسین سعیدی، و محمود احمدی نسبت داده بود.
در دی سال ۱۴۰۱ هم دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ایذه اعلام کرد که برای ۷۰ شهروند معترض در رابطه با تجمعات مردمی این شهرستان پرونده قضایی تشکیل داده است.
یکی دیگر از بازداشت شدگان که حکم اعدام او به تازگی تایید شده است، رضا (غلامرضا) رسایی، معترض پیرو آیین «اهل حق» (یارسان) در شهر «صحنه» استان کرمانشاه است. او پس از حضور در اعتراضات آبان ۱۴۰۱ در این شهر، در پروندهای به اتهام قتل یک مأمور نیروی انتظامی به «قصاص» محکوم شده است.
در پی انتشار گزارشهایی از تأیید حکم اعدام رضا رسایی، یک منبع نزدیک به خانواده این معترض به صدای آمریکا گفت که شعبه ۱۷ دیوان عالی جمهوری اسلامی به ریاست «قاضی بارانی»، حکم «قصاص» رسایی را تأیید کرده است.
در همین رابطه سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه ششم دی با هشدار درباره «افزایش چشمگیر اعدامها در ایران» از جامعه جهانی خواست که «هر چه در توان دارند، برای توقف اعدام معترضان، از جمله رضا رسایی و مجاهد کورکور» به کار گیرند.
در بیانیه این سازمان که بر روی وبسایت آن منتشر شده، با اشاره به این که در سال جاری میلادی «دستکم هفت معترض در ایران اعدام شدهاند» تأکید شده است که علاوه بر مجاهد کورکور و رضا رسایی، سه معترض دیگر نیز در خطر اعدام قرار دارند.
بنا بر این بیانیه، محمود امیریمقدم، مدیر این نهاد حقوق بشری، گفت: «احکام اعدام رضا رسایی و مجاهد کورکور همچون سایر معترضان بر اساس اعترافات زیر شکنجه و بدون دادرسی عادلانه، هیچگونه وجاهت قانونی ندارند. این احکام با هدف ارعاب مردم صادر شدهاند و تنها بالا بردن هزینه سیاسی از طریق کارزارهای مدنی و فشار جامعه بینالمللی میتواند از اجرای آنها جلوگیری کند.»
رضا (غلامرضا) رسایی، معترض پیرو آیین «اهل حق» (یارسان) در شهر «صحنه» استان کرمانشاه، پس از حضور در اعتراضات آبان ۱۴۰۱ در این شهر، در پروندهای با اتهام قتل یک مأمور نیروی انتظامی مواجه شده و «قصاص» محکوم شده است.
در پی انتشار گزارشهایی از تأیید حکم اعدام رضا رسایی، یک منبع نزدیک به خانواده این معترض به صدای آمریکا گفت که شعبه ۱۷ دیوان عالی جمهوری اسلامی به ریاست «قاضی بارانی»، حکم «قصاص» را تأیید کرده است.
همچنین خواهر عباس کورکوری معروف به «مجاهد کورکور» روز یکشنبه سوم دی، با اعلام خبر تأیید حکم اعدام برادرش در دیوان عالی جمهوری اسلامی، گفت که این حکم از دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ایذه فرستاده شده است.
نگار کورکور در پیام ویدئویی خود تأیید کرد که حکم اعدام برای مجاهد کورکور که در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز صادر شده بود، در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تأیید شده است.
معین خزائلی، حقوقدان، پیش از این در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا بر ایرادات و تناقضهای حکم اعدام برای مجاهد کورکور و رضا رسایی تأکید کرده است.
سازمان حقوق بشر ایران همچنین تأکید کرده است که «محمد قبادلو، منوچهر مهماننواز و منصور دهمرده که همگی از معترضان در جریان خیزش زن، زندگی، آزادی بودهاند، حکم اعدام گرفتهاند و در خطر اجرای حکم قرار دارند.»