لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۷

اختصاصی؛ حکم آخرین پرونده شکیلا منفرد در مرحله تجدیدنظر به ۱۲ ماه کاهش یافت


شکیلا منفرد، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه

یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که حکم ۱۵ ماه حبس شکیلا منفرد، زندانی سیاسی در اوین، که در پرونده‌ای تازه حین حبس برای او صادر شده بود، در دادگاه تجدیدنظر به ۱۲ ماه حبس کاهش یافت.

منبع نزدیک به شکیلا منفرد روز پنج‌شنبه نهم فروردین، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت، در حکم دادگاه تجدیدنظر که دو روز قبل ابلاغ شد «تنها سه ماه از حکم زندان او کم شده» و او «به ۱۲ ماه حبس» محکوم شده است.

دادگاه بدوی خانم منفرد را به ۱۵ ماه زندان محکوم کرده بود، اما در رأی دادگاه تجدیدنظر که دو روز قبل به شکیلا منفرد در زندان ابلاغ شده، «تنها سه ماه از این حکم کم شده» و او «به ۱۲ ماه حبس» محکوم شده است.

این منبع مطلع به نقل از شکیلا منفرد به صدای آمریکا گفت که با احتساب این حکم جدید، این زندانی سیاسی پنج سال دیگر را نیز باید در زندان سپری کند.

به گفته این منبع، شکیلا منفرد قصد دارد وقتی حکم دادگاه تجدیدنظر «به شعبه اجرای احکام بیاید، درخواست اعاده دادرسی بدهد تا پرونده برای بررسی مجدد به شعبه هم‌عرض فرستاده شود.

شکیلا منفرد در این پرونده که در دوران حبس علیه او گشوده شده، در دادگاه بدوی به ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بود.

این سومین پرونده‌ای است که در طول حبس برای این زندانی سیاسی مشروطه‌خواه تشکیل شده است.

دادگاه بدوی این پرونده مشترک با نرگس محمدی، «اواخر آذر» با اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «ایمان افشاری» برگزار شده و حکم نیز در همان زمان «به صورت غیابی» صادر شده بود.

شکیلا منفرد، شهروند ۳۰ ساله ساکن تهران، دهم شهریور همان سال حین خروج از خانه‌اش به دست مأموران جمهوری اسلامی بازداشت شد و به یک بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتقال یافت. پس از اتمام بازجویی، او به زندان اوین برده شد.

این زندانی سیاسی در پرونده‌های پیشین در سال ۹۹ با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام» به چهار سال حبس تعزیری قطعی محکوم شد. سپس در سال ۱۴۰۰ و حین حبس با اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» به دو سال و هشت ماه زندان و در خرداد ۱۴۰۲ نیز با اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محاکمه شد که این پرونده با قرار «منع تعقیب» بسته شد.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG