در ادامه اعتراضات معیشتی در ایران شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات دوشنبه ۲۰ شهریور دستکم در شش استان تجمع اعتراضی برگزار کردند. همزمان بازنشستگان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در مقابل مسجد بلال در تهران به اعتراض برخاستند.
بر اساس گزارشهای تصویری که اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر کرده است، بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت مخابرات، در ادامه تجمعهایی که در هفتههای گذشته با عنوان «دوشنبههای اعتراضی» برگزار شده بود، بار دیگر در استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، و فارس تجمع کردند.
تجمعهای پیدرپی و سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در اعتراض به عدم اجرای کامل آییننامه استخدامی مصوب سال ۱۳۸۹، رفع نشدن مشکلات بیمه درمانی، و پرداخت کامل معوقات پس از ۱۳ سال است.
همزمان با اعتراضات بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت مخابرات ایران، گروهی از بازنشستگان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در مقابل مسجد بلال این سازمان در شمال تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان و بهبود وضعیت بهداشت و درمان از جمله مطالبات بازنشستگان معترض سازمان صدا و سیما است.
- گزارش تصویری
تهران
اصفهان
خوزستان
کردستان
چهارمحال و بختیاری
فارس
در روزهای گذشته شورای بازنشستگان ایران وزارت کار را متهم کرده که «اکثر وقت و انرژی» خود را «صرف نقشه کشیدن برای دستبرد به جیب کارگران شاغل و بازنشسته» میکند.
علاوه بر این، اتحادیه آزاد کارگران ایران در نامهای به «بخش بینالمللی اتحادیههای کارگری در جهان» از آنان خواسته موارد مربوط به «سرکوب گسترده کارگران، معلمان، بازنشستگان و تمامی گروههای مزدبگیر زحمتکش و تشکلهای مستقل» را به عنوان «تداوم نقض خشن و آشکار حقوق انسانی کارگران در ایران مد نظر قرار دهند.»
فواد کیخسروی، عضو هیئت مدیره این اتحادیه، به صدای آمریکا گفته است: «عمق تضییع حقوق کارگران و سرکوب فعالان جنبش کارگری ابعاد بسیار فاجعهباری به خود گرفته است.»
پیشتر محمدحسن آصفری، نماینده مجلس شورای اسلامی، گفته بود «گرانیها سبب شده تا قدرت خرید مردم کاهش یابد» و تأکید کرده بود که «وضعیت حقوق بازنشستگان مناسب نیست و قدرت خرید آنها پایین است.»
فرشاد مومنی، اقتصاددان، «بر اساس دادههای رسمی» گفته که تقریبا یک نفر از هر سه ایرانی «به معنای مطلق، فقیر» است و برای نخستین بار در ۱۰۰ سال گذشته، در زمان کمتر از سه سال، جمعیت فقیر ایران دو برابر میشود.
سیامک جوادی، مدرس و پژوهشگر اقتصاد مالی در دانشگاه تگزاس نیز، به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی «مثل یک بیماری سیستماتیک، تمام اعضا و ابعاد» ایران را درگیر کرده است.