پژوهش جدید نشان میدهد که انسانهای ماقبل تاریخ همزمان با تنبلهای غولپیکر منقرضشده در آمریکای جنوبی زندگی میکردند. این شواهد ثابت میکند که انسان زودتر از آنچه که قبلاً تصور میشد، وارد قاره آمریکا شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دانشمندان پس از تجزیه و تحلیل آویزهای مثلثی و اشکی شکل ساخته شده از استخوان تنبلها به این نتیجه رسیدند که اشکال کندهکاری شده و صیقل داده شده، با سوراخهایی که برای آویختن روی آنها حفر شده، عمدی و کار دست انسان است.
محققان میگویند که قدمت زیور آلات پیدا شده، به ۲۵ هزار تا ۲۷ هزار سال پیش بازمیگردد؛ یعنی چند هزار سال پیش از تاریخی که برخی از نظریههای قبلی درباره مهاجرت انسان از آفریقا و اوراسیا به قاره آمریکا مطرح شده بودند.
میریَن لیزا آلوِس فورانچلی پاچکو، باستانشناس در دانشگاه فدرال سائو کارلوس برزیل و یکی از نویسندگان این پژوهش، گفت: «اکنون شواهد خوبی در اختیار داریم و باید در مورد آنچه قبلاً در مورد مهاجرت انسانها به قارههای آمریکا میپنداشتیم، تجدید نظر کنیم.»
این زیور آلات حدود ۳۰ سال پیش در یک پناهگاه سنگی به نام «سانتا الینا» در مرکز برزیل کشف شدند.
در مطالعه جدید، پژوهشگران برای اولین بار آنها را به طور گسترده مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و این نظریه را که انسانها هزاران سال پس از انقراض حیوانات استخوان آنها را پیدا کرده و روی آنها کندهکاری کردهاند، مردود دانستند.
گروه پژوهشی از کشورهای برزیل، فرانسه و ایالات متحده گفتند که تجزیه و تحلیل آویزها و زیور آلات نشان میدهد که این آثار دستساز طی چند روز تا چند سال پس از مرگ حیوانات و پیش از آن که فسیل شوند، ساخته شدهاند.
پژوهشگران همچنین این موضوع را که ساییدگی، فرسایش طبیعی و سایر مواردی را که ممکن است موجب تغییر شکل و سوراخ شدن قطعههای استخوان شوند، رد کردند.
نتایج این پژوهش روز چهارشنبه در نسخه علوم زیستی «پروسیدینگز آو د رویال سوسایتی» به معنای «شرح مذاکرات انجمن سلطنتی» که یک ژورنال پژوهشی در بریتانیا است، منتشر شد.