سومین روز کنفرانس تغییرات اقلیمی در پاریس در حالی ادامه یافت که بسیاری از کارشناسان معتقدند این بار احتمال دستیابی به "توافقی بین المللی و لازم الاجرا" برای کاهش گازهای گلخانهای بیش از گذشته است.
آخرین کنفرانس بزرگ تغییرات آب و هوایی شش سال پیش در کپنهاک پایتخت دانمارک برگزار شد و چندان موفقیتآمیز نبود.
با این حال تعدادی از ناظران و مذاکره کنندگان ارشد معتقدند که فضای اجلاس پاریس از لفاظی و سخنرانیهای پرشور فراتر رفته و به نظر میرسد که برای اولین بار اکثریت قابل توجهی به ضرورت انتقال تدریجی از سوختهای فسیلی مانند نفت و ذغال سنگ به سوختهای پاک پیبردهاند.
این رشته از اقدامات نیازمند سرمایه گذاری عظیم است و از این رو، چگونگی تخصیص میلیارد ها دلار به کشورهای در حال توسعه و فقیر برای اعمال تغییرات لازم، به یکی از مسائل کلیدی اجلاس تبدیل شده است.
لیزا یونگهانر، کارشناس تغییرات آب و هوا از آلمان درباره اجلاس پاریس گفت: "ما به کپنهاک قطعا امیدواری بیشتری داریم. در پاریس ۹۵ درصد از کشورها عملا متعهد شدهاند تا برای محدود کردن میزان گازهای گلخانهای اقدام کنند. بنابراین خیلی امیدواریم که در نهایت این کنفرانس به نتیجه مطلوبتری دست یابد."
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در آغاز اجلاس تاکید کرد که همه مسئول گرم شدن زمین و کنترل میزان گازهای گلخانهای هستند، اما طبعا سهم کشورهای صنعتی پیشرفته بیش از سایرین است.
کشورهای در حال توسعه و کشورهای فقیر برای انجام تغییراتی که در مورد آن توافق خواهد شد، به میلیاردها دلار منابع مالی نیاز دارند. این موضوع یکی از مهمترین موانع دستیابی به توافقی بینالمللی در خصوص تغییرات آب و هوا درآمده است.