لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۵

اوباما در کنفرانس تغییرات اقلیمی پاریس: باید کره زمین را نجات دهیم


سخنرانی باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوایی پاریس - ۹ آذر ۱۳۹۴
سخنرانی باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوایی پاریس - ۹ آذر ۱۳۹۴

رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس تغییرات آب و هوایی از عزم آمریکا و سایر کشورها برای کاهش دمای زمین گفت.

رئیس جمهوری آمریکا که برای شرکت در کنفرانس تغییرات آب و هوایی به پاریس سفر کرده، در این کنفرانس گفت: در مقام رهبر بزرگترین اقتصاد جهان و دومین کشور تولید کننده گازهای گلخانه ای، نه تنها نقش خود را در ایجاد این مشکل می پذیریم، بلکه با قبول مسئولیت در صدد چاره جویی برای آن هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت، ما باید امید داشته باشیم، این لحظه ای است که ما بالاخره تشخیص دادیم که باید کره زمین را حفظ کنیم و نجات دهیم.

کوپ ۲۱

کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوایی موسوم به "کوپ ۲۱" در میان تدابیر شدید امنیتی و با حضور سران بیش از ۱۵۰ کشور جهان در حومه شمالی شهر پاریس برگزار شد. همانطور که اسم این کنفرانس پیداست، این بیست و یکمین گردهمایی اعضای پیمان سازمان ملل متحد در خصوص تغییرات اقلیمی است.

در پیمان بین المللی که در سال ۱۹۹۲ میلادی امضا شد و تا کنون ۱۹۵ کشور به آن پیوسته‌اند، از کشورهای عضو خواسته می شود با عوامل انسانی تغییرات اقلیمی مبارزه کنند. اما پس از سال‌ها هنوز به توافقی الزام آور و جامع مورد قبول همه اعضا که جوابگوی معضلات اب و هوایی باشد نرسیده اند.

این بزرگترین گردهمایی دیپلماتیکی است که تا کنون در خاک فرانسه برنامه ریزی و اجرا می شود و بیش از ۴۰ هزار نفر از جمله شخصیت های سیاسی، جوامع مدنی، شرکت ها و سازمان های غیردولتی، دانشمندان، سندیکاها و البته رسانه های بین المللی در آن حضور دارند.

امید برای حفظ سیاره

قدرتمندترین مردان و زنان این سیاره امیدوارند در پاریس برای مقابله با تغییرات آب وهوایی به توافقی پایدار دست یابند که بتواند در سال ۲۰۲۰ جایگزین پروتکل کیوتو شود؛ پروتکلی که موفق به کاهش انتشار جهانی گازهای گلخانه ای نشد.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در سخنانی خواستار اقدامات هرچه سریع‌تر و عمیق تر جامعه جهانی شد تا میزان گرمایش کره زمین، تا آخر قرن حاضر، از دو درجه سانتیگراد بیشتر نشود.

طی دو هفته آینده، جامعه بین الملل باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و اهرم های اقتصادی دست یافتن به آن، به توافق برسد.

یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در کنفرانس پاریس، جایگاه و وضعیت حقوقی نتیجه این گفتگوها است. فرانسه و برخی کشورها به دنبال یک پیمان الزام آور بین المللی هستند؛ پیمانی که باید در پارلمان های کشورهای عضو بررسی و تایید شود.

با این حال، چنین پیمانی مورد تایید کشورهایی از جمله چیزی ایالات متحده نیست. جان کری وزیر خارجه آمریکا چند هفته پیش در گفتگو با روزنامه فاینشال تایمز گفته بود "هدف نهایی کنفرانس پاریس یک پروتکل یا پیمان الزام آور نخواهد بود."

موضع آمریکا در این خصوص احتمالا به این دلیل است که دولت باراک اوباما برای تصویب نهایی چنین پیمانی با سد کنگره مواجه خواهد شد.

در حاشیه کنفرانس تغییرات آب و هوایی، آقای اوباما با همتای چینی خود دیدار کرد. آمریکا و چین از جمله کشورهایی هستند که بیشترین گازهای گلخانه ای را در جهان تولید می کنند.

شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در نشست افتتاحیه کنفرانس تغییرات اقلیمی پاریس گفت، هرچند این نشست یک خط برای کاهش گازهای گلخانه ای نیست، اما یک نقطه شروع است.

در این بین کشورهای مختلف پیش از آغاز کنفرانس پاریس پیشنهادات و راه حل های خود را ارائه کرده اند و نمایندگان ۱۹۵ کشور جهان تا ۱۱ دسامبر فرصت دارند تا برای کاهش انتشار گازهای گل خانه ای و اهرم های اقتصادی دست یافتن به آن به توافق برسند، تا شاید بتوانند میزان گرمایش زمین تا پایان قرن بیست و یکم را کمتر از ۲ درجه سانتیگراد نگه دارند.

کشورهای مختلف میزان و نوع مشارکت و تعهداتشان در راستای این هدف را اعلام کرده است. تعهداتی که بیانگر جزئیات اقداماتی است که هر کشور حاضر است در طول دهه های پیش رو به کار ببندد.

برخی کشورها کاملا متعهد به کاهش انتشار گازهای گل خانه ای و برخی دیگر تنها بخش هایی از این تعهد را پذیرفته اند.

میزان این تعهدات در برخی موارد از سوی برخی کشورها منوط به کمک های مالی بین المللی شده است.

تعدادی از کشورها تعهدات خود را موکول به کمک های بین المللی کرده اند؛ کمک هایی که یکی از موضوعات مهم مورد بحث در طول کنفرانس پاریس خواهد بود.

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز در سخنانی در کنفرانس امروز گفت "تنها حرف‌های قشنگ و بیان نیت‌ها کافی نسیت، ما در آستانهی یک شکاف قرار داریم. امروز پاریس محل ملاقاتی استثنایی است. ما در چند روز آینده باید برای چند دهه پیش‌رو تصمیم بگیریم."

اکنون چشم‌های نگران بسیاری به پاریس است؛ آنها که می دانند نه تنها خودشان، که نسل های بعد از آنها هم میراث داران توافق احتمالی پاریس خواهند بود.

برای پیگیری آخرین خبرها از کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در پاریس اینجا کلیک کنید.

XS
SM
MD
LG