لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۹

آغاز بررسی جزئیات توافق پاریس برای کاهش گازهای گلخانه ‌ای


شرکت کنندگان در نشست بین المللی تغییرات اقلیمی در پاریس پایتخت فرانسه، در دومین روز این نشست روند بررسی جزئیات توافق جدید مقررات آب و هوایی را آغاز کردند.

هدف از تنظیم این توافق، کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای و محدود کردن روند گرم شدن زمین به دو درجه سانتیگراد است. بر اساس شواهد کنونی، زمین در مسیر یک افزایش دمای پنج درجه ای قرار دارد.

به عقیده دانشمندان، اگر افزایش دمای زمین به بیش از ۲ درجه سانتیگراد در مقایسه با دوران پیش از انقلاب صنعتی برسد، آسیب های غیرقابل جبرانی بر کیفیت زندگی انسان وارد خواهد کرد.

رهبران جهان روز دوشنبه ۳۰ نوامبر اجلاس دو هفته‌ای پاریس را با هدف دستیابی به توافقی برای مقابله با روند گرمایش زمین آغاز کردند.

عمده‌ترین مساله مورد اختلاف برای رسیدن به یک توافق آب و هوایی، تقبل هزینه جایگزین کردن استفاده از انرژی فسیلی با انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است.

هشدارهای فزاینده مبنی بر این که توجه نکردن به موضوع گرمایش زمین موجب ادامه بروز توفان های مرگبارتر، خشکسالی‌های بیشتر و افزایش سطح آب‌های آزاد در پی ذوب شدن یخ‌های قطبی خواهد شد، انگیزه مهم این اجلاس است.

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه پس از دیدار مشترکی که به همراه دبیر کل سازمان ملل متحد با رهبران کشورهای آفریقایی حاضر در نشست داشت، گفت که پاریس طی چهار سال آینده به پروژه برق‌رسانی در قاره آفریقا کمک خواهد کرد.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این نشست گفت کشورهای این قاره مسیر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را به خوبی طی می‌کنند.

از سوی دیگر، پرنس چارلز ولیعهد بریتانیا روز سه شنبه در جلسه ویژه جنگلداری در حاشیه نشست بین المللی پاریس هشدار داد در صورتی که از پدیده جنگل زدایی در جهان غفلت شود، کشورهای جهان نمی‌توانند به شکل درست با تغییرات اقلیمی مقابله کنند.

سازمان بهداشت جهانی نیز همزمان با برگزاری این اجلاس هشدار داد که طی ۱۵ سال آینده، تغییرات آب و هوایی به عنوان یکی از دلایل مرگ سالانه ۲۵۰ هزار نفر در سطح جهان خواهد بود.

در این بین، همزمان با اجلاس پاریس، ۲۸ سرمایه‌دار عمده جهان از ده کشور شامل بیل گیتس مدیر پیشین مایکروسافت، و مدیران شبکه اجتماعی فیس بوک، سایت‌های خرید اینترنتی آمازون و علی بابا قول دادند که در امر تولید انرژی‌های پاک میلیاردها دلار سرمایه گذاری کنند.

XS
SM
MD
LG