لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۲

دیدگاه | آزمایشگاه‌های بی‌مبالات چین جهان را به خطر انداخته است


نگهبانان امنیتی مقابل «انستیتو ویروس شناسی ووهان» در چین. ۳ فوریه
نگهبانان امنیتی مقابل «انستیتو ویروس شناسی ووهان» در چین. ۳ فوریه

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا طی سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ و رئیس سازمان مرکزی اطلاعات ایالات متحده در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، و مایلز یو، مشاور ارشد مایک پمپئو در امور چین، در یادداشتی در روزنامه وال استریت جورنال، نوشته‌اند، پکن شیفته ویروس‌ها است، اما توجهی به ایمنی زیستی ندارد. ما بهای سنگینی را برای لغزش‌های آن می‌پردازیم.

پمپئو و یو می گویند ارتشی از دانشمندان حزب کمونیست چین مدعی اند در کمی بیشتر از یک دهه تقریبا ۲ هزار ویروس جدید را کشف کرده اند. بشر برای شناخت همین تعداد ویروس به ۲۰۰ سال زمان نیاز داشت. آن چه دردسرآفرین است سهل انگاری حزب کمونیست در برابر ایمنی زیستی است. هزینه ها و خطر آن برای سلامت جهان، همان طور که ویروس جدید کرونا نشان داد، عظیم بوده است. جهان باید حزب کمونیست چین را پاسخگو کند و پکن را برای کوتاهی در عمل به استانداردهای جهانی ایمنی زیستی مجازات کند.

شواهد فراوان حاکی از آن است که این ویروس از ووهان آمده است. بیشتر نشانه ها به «انستیتو ویروس شناسی ووهان» به عنوان منشاء «کووید-۱۹» اشاره دارد. نگرانی درباره این موسسه در آمریکا فراگیر و دو حزبی است. دولت بایدن گفته است درباره تحقیقات «سازمان بهداشت جهانی» از روزهای آغازین همه گیری ویروس کرونا، به طور مشخص مداخله پکن در این تحقیقات، «نگرانی های عمیقی» دارد.

وزارت خارجه آمریکا از سال ۲۰۱۸ نسبت به خطرات عظیم ناشی از «انستیتو ویروس شناسی ووهان» برای سلامت جهانی هشدار داده بود. یوآن ژیمینگ، مدیر آزمایشگاه ایمنی زیستی سطح ۴ انستیتو ویروس شناسی ووهان، هشدار داده بود: «آزمایشگاه ایمنی زیستی یک شمشیر دو لبه است: می تواند به نفع بشریت کار کند، اما همچنین می تواند به یک فاجعه بیانجامد.»

چند بلاگ نویس چینی ادعا کردند حیوان های ناقل ویروس های انستیتو ویروس شناسی ووهان به عنوان حیوان خانگی فروخته شدند و بعضی ها حتی ممکن است از بازار فروش مواد گوشتی محلی سر درآورده باشند.

«وزارت علوم و تکنولوژی چین» در سال ۲۰۱۶ تحقیقات فراگیری را درباره ایمنی و مدیریت ۷۵ آزمایشگاه تحقیقات زیستی انجام داد که در آن «انستیتو ویروس شناسی ووهان» به لحاظ کیفیت حتی در میان ۲۰ آزمایشگاه اول نبود.

«ارتش آزادی بخش خلق چین» در سال ۲۰۱۱ در کنفرانس بازبینی کنوانسیون منع تولید جنگ افزارهای بیولوژیک و سمی اذعان کرد کارشناسان نظامی اش درگیر ساخت سلاح های بیولوژیک بوده اند. در یک پژوهش ارتش خلق چین در سال ۲۰۱۵ از شیوع ویروس سارز در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک «سلاح ژنتیک معاصر» اشاره شده است. وزارت خارجه آمریکا، در ژانویه ۲۰۲۱، تائید کرد که مردم در پاییز ۲۰۱۹ به شکل مرموزی در «انستیتو ویروس شناسی ووهان» بیمار شدند و این انستیتو با ارتش خلق چین آزمایش های محرمانه تسلیحات بیولوژیکی انجام داده بود.

سهل انگاری رخ داده در آزمایشگاه های چین، به خصوص در ووهان، چنان خطرناک بود که ارتش خلق چین پس از شیوع ویروس کرونا یک ژنرال را برای در دست گرفتن انستیتو ویروس شناسی ووهان اعزام کرد.

حزب کمونیست چین دستور داد نمونه های گردآوری شده از نخستین بیماران نابود شود. انتشار داده های عمده را ممنوع کرد. روزنامه نگاران، پزشکان و دانشمندان را به سکوت وا داشت و در برابر تحقیقات سازمان بهداشت جهانی مانع تراشی کرد. پکن نمی خواهد جهان از منشاء حقیقی ویروس کرونا و لغزش های جدی اش در ایمنی زیستی اطلاع داشته باشد.

دولت کمونیست چین باید این مسیر را تغییر دهد. باید پنهانکاری را درباره سیستم های ایمنی زیستی‌اش کنار بگذارد، اشتباهاتش را اصلاح کند، و جاه‌طلبی‌های خطرناکش را مهار کند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG