لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۸

دیدگاه | بزرگترین دردسرهای بایدن در سیاست خارجی


پرزیدنت بایدن و کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، در کاخ سفید با لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، ملاقات می کنند. ۲۵ ژانویه ۲۰۲۱
پرزیدنت بایدن و کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، در کاخ سفید با لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، ملاقات می کنند. ۲۵ ژانویه ۲۰۲۱

جک دچ، خبرنگار نشریه «فارین پالیسی» در پنتاگون و امور امنیت ملی، و رابی گرمر، خبرنگار فارین پالیسی در امور دیپلماسی و امنیت ملی، در تحلیلی مشترک در این نشریه نوشته اند رابطه ایالات متحده و عربستان سعودی و فشار فزاینده چین بر تایوان تنها دو مورد از مشکلات آزار دهنده برای رئیس جمهوری جدید آمریکا هستند.

دچ و گرمر می گویند پرزیدنت جو بایدن کمی بیش از یک هفته در کاخ سفید بوده است، اما مسئولیت هایش در صحنه جهانی کمی پیچیده تر شده است. بایدن با ظهور دوباره چین و کنگره ای روبرو است که به دنبال مهار شرکای عرب ایالات متحده و کاهش حضور نظامی آمریکا در سراسر جهان است.

بایدن در ماه های پیش رو با این چالش های بزرگ روبرو خواهد شد:

تایوان: چین مدتی است دفاع هوایی تایوان را به چالش گرفته است. ورود بمب افکن ها و جت های جنگی چین به حریم هوایی تایوان طی آخر هفته گذشته دولت بایدن را به واکنش وا داشت تا بگوید حمایت آمریکا از تایوان همچنان خلل ناپذیر است. تیم امنیت ملی جدید بایدن باید به سرعت تصمیم بگیرد که آیا قصد دارد فروش تسلیحات به تایوان را ادامه دهد یا نه. دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰ فروش ۵ میلیارد دلار تسلیحات آمریکایی به تایوان را تائید کرد.

عربستان سعودی: وزارت خارجه آمریکا با توقف موقت فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی در روز چهارشنبه تعجب بسیاری را برانگیخت. گروه های مترقی که با این قراردادها مخالف بودند این تصمیم را به یک پیروزی تعبیر کردند. اگر چه این توقف موقت به معنای لغو همه قراردادهای فروش تسلیحات به عربستان نیست - زیرا آمریکا بعید است بخواهد چین و روسیه فروشنده عمده تسلیحات به کشورهای خاورمیانه شوند-، اما روشن است که دولت بایدن، پس از چهار سال روابط نزدیک ترامپ با سعودی ها، احتمالا موضع سخت تری در برابر ریاض خواهد گرفت.

در حالی که فروش بمب های هوشمند به عربستان سعودی و جت های جنگی جدید اف-۳۵ به امارات متحده عربی متوقف می شود، آوریل هاینس، مدیر جدید اطلاعات ملی ایالات متحده، عهد کرده است اطلاعات آمریکا از جزئیات نقش محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار مخالف، را منتشر کند.

در عین حال، ارتش آمریکا با عربستان سعودی توافق تازه ای را به اجرا خواهد گذاشت که به پنتاگون اجازه می دهد از پایگاه ها و بنادر آن کشور استفاده کند. وزارت دفاع آمریکا همچنین به پرواز بمب افکن هایش در منطقه برای ارسال پیام به ایران ادامه می دهد.

جنگ های همیشگی: لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا، حضور نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان را پس از خروج سریع نیروهای آمریکایی در دولت ترامپ بررسی می کند. به نظر می رسد بایدن به گفتگوها با طالبان که در دولت ترامپ آغاز شد به شکلی متعهد است و فعلا زلمای خلیل زاد را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان حفظ کرده است.

اما دولت جدید آمریکا زیر فشار فزاینده کنگره برای بازگرداندن نیروها به کشور قرار دارد. دموکرات ها از بایدن خواسته اند مجوز سال ۲۰۰۲ برای استفاده از اختیارات نظامی را باطل کند. این مجوز به ایالات متحده اجازه داد تروریست ها را از جنوب شرقی آسیا تا شمال آفریقا ردیابی کند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG