لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

واکنش جمهوری اسلامی به احتمال دائمی شدن تحریم‌ها: بی‌نتیجه است


ناصر کنعانی می‌گوید جمهوری اسلامی هیچ گاه به دولت آمریکا اعتماد نداشته و ندارد
ناصر کنعانی می‌گوید جمهوری اسلامی هیچ گاه به دولت آمریکا اعتماد نداشته و ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با تأکید بر بی‌اعتمادی به دولت آمریکا، این کشور را به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه متهم کرد و گفت ایالات متحده به تحریم آن چه او «دولت‌های مستقل» نامید، «اعتیاد» دارد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۵ تیر در نشست رسانه‌ای هفتگی خود، همچنین آمریکا را به «نقض حقوق بشر در موضوعات مختلف» متهم کرد و گفت که «به‌زودی گزارش سالیانه» درباره آن منتشر خواهند کرد.

او اضافه کرد که تبادل زندانیان میان دو کشور «در دستور کار» است و تصمیم‌گیری نهایی درباره آن را به دولت آمریکا محول کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، این مقام دیپلماتیک جمهوری اسلامی، اخبار منتشر شده درباره «تفاهم نانوشته بین ایران و آمریکا» را «گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای» خواند و آن را تأیید نکرد. او گفت که جمهوری اسلامی «به میز مذاکره» پایبند بوده و این مسئله را «در چارچوب سیاست‌های تعیین‌شده دنبال» می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با بیان این که «هیچ گاه به دولت آمریکا اعتماد نداشته‌ایم و اعتماد نخواهیم کرد»، ایالات متحده را به «ایجاد بی‌ثباتی و تنش در منطقه» در جهت منافع خود متهم کرد.

کنعانی درباره احتمال تصویب طرح تحریم‌های دائمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ادعا کرد که ایالات متحده برای «انجام مذاکره و حل و فصل موضوعات اختلافی و موضوع برجام» اصرار دارد و از سویی برای «حفظ و تشدید تحریم‌ها» تلاش می‌کند و «این‌ها با یکدیگر در تضاد و تناقض» است.

او با این ادعا که «آمریکایی‌ها به موضوع اعمال تحریم علیه دولت‌های مستقل اعتیاد پیدا کرده»، گفت که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران «نقض حقوق بشر است» و «منجر به نتایج مورد نظر» ایالات متحده نشده است.

اظهارات کنعانی در حالی است که یک روزنامه‌نگار در ایران به‌تازگی به صدای آمریکا گفته، جمهوری اسلامی در وضعیتی مشابه با «شوروی در سال‌های نزدیک به فروپاشی» قرار گرفته است.

کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان چهارشنبه ۳۱ خرداد دو قطعنامه را در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران و تحریم‌های وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد.

قطعنامه ۳۰۳۳ پیشنهادی توسط نماینده میشل استیل، جمهوری‌خواه، اوایل اردیبهشت به کنگره پیشنهاد شد. این قطعنامه خواستار لغو «بندهای غروب» قانون تحریم‌های مصوبه ۱۹۹۶ آمریکا علیه ایران و دائمی شدن این تحریم‌ها است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با درخواست «آزادی بدون قید و شرط» حمید نوری، مقام پیشین قضایی جمهوری اسلامی که به جرم دست داشتن در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ توسط دادگاه در سوئد به حبس ابد محکوم شده، افزود: «آزادی این شهروند را با جدیت دنبال می‌کنیم.»

کنعانی احتمال تصویب نهمین بسته تحریمی حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی را هم‌زمان با مطرح شدن «درخواست برای گفت‌وگو» از سوی اروپا «یک مسیر باطل» و «اقدام غیر سازنده» خواند و خواستار آن شد که اتحادیه اروپا «از گذاشتن پای خود جای پای آمریکا خودداری کند.»

هم‌زمان با این اظهارات، اروپا هفت مقام جمهوری اسلامی را به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد.

با احتساب بسته تحریمی روز دوشنبه، اکنون ٢٢٣ فرد و ٣٧ نهاد جمهوری اسلامی تحت محدودیت‌های تحریمی اتحادیه اروپا از جمله مسدود شدن دارایی‌ها، ممنوعیت سفر به اروپا، و ممنوعیت استفاده از منابع اقتصادی قرار گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG