لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۸

قانون‌گذار اسرائیلی: می‌توانیم «تفاهم» برای نظارت دقیق بر برنامه هسته‌ای ایران را بپذیریم


تلاش برای مهار برنامه هسته‌ای ایران
تلاش برای مهار برنامه هسته‌ای ایران

یک قانون‌گذار ارشد مجلس اسرائیل می‌گوید چنان‌چه ایران و ایالات متحده به نوعی تفاهم برسند که «شامل نظارت دقیق بر برنامه هسته‌ای ایران» باشد، اسرائیل می‌تواند این تفاهم را بپذیرد.

یولی ادلشتاین، رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی مجلس اسرائیل (کنست)، روز شنبه ۲۷ خرداد در گفت‌وگویی با «کانال۱۲» اسرائیل گفت: «این بیشتر شبیه به توافق کوچک یا یک یادداشت تفاهم است و گمان می‌کنم اگر نظارت واقعی وجود داشته باشد، اسرائیل می‌تواند با آن کنار بیاید.»

به گزارش رویترز دفتر نخست وزیری اسرائیل از اظهار نظر در مورد این که آیا اظهارات یولی ادلشتاین، عضو حزب لیکود، بیانگر دیدگاه‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز هست یا نه، خودداری کرد.

نتانیاهو روز یکشنبه ۲۱ خرداد گفته بود که در گفت‌وگوی اخیر خود با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، مخالفت کشورش با هرگونه توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی را تکرار کرده است. بنیامین نتانیاهو گفت، «بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران، برنامه اتمی ایران را متوقف نمی‌کند» بلکه مبلغ زیادی پول در اختیار جمهوری اسلامی قرار می‌دهد که برای پشتیبانی از «گروه‌های تروریستی مخالف اسرائیل» مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گزارش‌ها مبنی بر «توافق ایالات متحده و جمهوری اسلامی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی» در قبال آزادی گروگان‌های آمریکایی در بازداشت را «نادرست» خواند.

به گزارش صدای آمریکا، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که گزارش مربوط به رسیدن به توافق برای محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و آزادی شهروندان آمریکایی «نادرست» است. او با این وجود انجام مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی از طریق عمان را - که موضوعات هسته‌ای، تحریم های ایالات متحده، و بازداشت‌شدگان آمریکایی را پوشش می‌دهد - تایید کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۸ خرداد در گفت‌وگویی با الشرق‌نیوز در ریاض گفت در حال حاضر تمرکز واشنگتن بر روی برجام نیست.

به گفته بلینکن، دولت بایدن از همان روز اول به دنبال بازگشت متقابل به برجام بود و شرکای اروپایی واشنگتن و همچنین روسیه و چین تلاش زیادی در این راستا انجام دادند. اما ایران یا نتوانست و یا نخواست اقدامات لازم برای بازگشت به تعهدات برجامی را انجام دهد.

بلینکن افزود: «دیپلماسی همچنان بهترین راه تضمین پایدار، قابل‌ تایید، و موثر برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای است و دولت بایدن همچنان از دیپلماسی استقبال می‌کند اما در عین حال بسیار مصمم است علیه اقدامات خطرناک و بی‌ثبات‌کننده ایران بایستد.» او همچنین با تکرار هشدار مقامات آمریکا، از جمله جو بایدن، گفت که همه گزینه‌ها برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای روی میز است.

آمریکا پس از آغاز اعتراضات مردمی در ایران، گفته است که احیای برجام در اولویت دولت بایدن قرار ندارد.

کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه ۲۴ خرداد در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا در مورد این که با توجه به گفته دولت بایدن که «فعلا احیای برجام در اولویت نیست» پس از این تبادل پیام‌ها بین تهران و واشنگتن از طریق دیپلماتیک برای چیست؟ گفت: «داشتن کانال‌های باز گفتگو مهم است.»

جمهوری اسلامی می‌گوید غنی‌سازی اورانیوم را با اهداف صلح‌آمیز انجام می‌دهد، اما آمریکا‌ بارها تاکید کرده است که اقدام جمهوری اسلامی برای تولید اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد «هیچ هدف صلح‌آمیز معتبری ندارد و هیچ کشور دیگری در جهان امروز از اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد برای اهدافی که جمهوری اسلامی ادعا دارد استفاده نمی‌کند.»

برنامه هسته‌ای‌ ایران از سوی شمار دیگری از کشورها مانند آلمان، فرانسه، بریتانیا، و اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است.

در تنظیم این مطلب از گزارش رویترز استفاده شده است

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG