لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۶

میانمار اجازه سفر مقام دولت آمریکا به منطقه بحران زده «راخین» را نداد


عکس آرشیوی از پاتریک مورفی دستیار معاون وزیر خارجه ایالات متحده
عکس آرشیوی از پاتریک مورفی دستیار معاون وزیر خارجه ایالات متحده

دولت میانمار روز جمعه اعلام کرد یک مقام آمریکایی که به آن کشور آسیایی سفر کرده، اجازه بازدید از منطقه بحران زده‌ای را که بر اثر خشونت‌های اخیر در آن نزدیک به ۴۰۰ هزار اقلیت روهینگیا مجبور به فرار شده‌اند، نخواهد داشت.

مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب میانمار به منظور فرار از سرکوب نیروهای دولتی و خشونت‌هایی که سازمان ملل متحد آن را نمونه‌ای از «پاکسازی قومی» خوانده است، به کشور بنگلادش در آن سوی مرزها پناه می‌برند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقام‌های میانمار گفته‌اند پاتریک مورفی دستیار معاون وزیر خارجه آمریکا با رهبران دولتی در نایپیداو، پایتخت، دیدار خواهد کرد و می‌تواند در مراسم سخنرانی روز سه‌شنبه آنگ سان سوچی حضور یابد.

خانم سوچی، برنده جایزه صلح نوبل که اکنون عملا رهبر میانمار محسوب می شود، به دلیل عدم واکنش به موقع به حوادث خشونت بار راخین و حمایت از اقلیت مسلمان روهینگیا، با انتقادهای گسترده بین المللی روبرو شده است.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که آقای مورفی در این سفر نگرانی‌های واشنگتن را از وضعیت روهینگیایی ها ابراز خواهد کرد و مقام‌های میانمار را برای فراهم کردن امکان دسترسی به منطقه تحت فشار خواهد گذاشت.

یک مقام‌ دولتی میانمار به رویترز گفته است که دیپلمات اعزامی آمریکا می تواند به شهر سیتوی، مرکز راخین، سفر و با فرماندار آن استان دیدار کند، اما امکان بازدید از مناطق شمالی که از ۲۵ اوت تاکنون بحرانی شده را ندارد.

با بالا گرفتن خشونت در منطقه و سیل پناهجویان روهینگیایی برای عبور از مرز مشترک میانمار و بنگلادش، به دلیل عدم امکان دسترسی گروه‌های امدادی و خبرنگاران به منطقه، نگرانی‌ها از بروز یک بحران انسانی افزایش یافته است.

جزئیات تنش جدید در میانمار

شمار مسلمان روهینگیا بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر است که از تبعیض و سرکوب دولتی شکایت دارند.

پنجشنبه ۲ شهریور یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا، به یک مرکز پلیس در استان «راخین» حمله کرد که درگیری آنها با نیروهای ارتش دهها کشته برجای گذاشت. این گروه مسلح، هدف خود را دفاع از مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی هستند، عنوان می کند.

بعد از این حمله تنش بین ارتش و گروه مسلح ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا افزایش یافت و دهها هزار مسلمان روهینگیا منطقه را ترک کردند.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

به تازگی گروه ارتش آزادی آراکان روهینگیا که مدعی دفاع از مسلمانان است، اعلام آتش بس یک طرفه برای رسیدگی به وضعیت آوارگان و دریافت کمک های بین المللی اعلام کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG