لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۹

یک تهیه‌کننده سینما خواهان شلاق زدن ۸۰۰ زن ایرانی معترض به آزار جنسی شد


محمدحسین فرحبخش،
محمدحسین فرحبخش،

محمد حسین فرحبخش، از تهیه‌کنندگان‌ سینمای ایران خواستار مجازات ۸۰۰ زن‌ سینماگر ایرانی شد که بیانیه حمایت از حقوق زنان در سینما را امضا کرده‌اند.

او در یک مصاحبه رادیویی گفت: «این زنان به جرم اشاعه فحشا که از خود فحشا بدتر است، باید شلاق بخورند، و باید این بساط را جمع کرد، و اهالی سینما هرگز این خیانت را نخواهد بخشید.»

زنان سینماگر ایرانی با اعتراض به «خشونت، آزار، و باج‌‌گیری جنسی» در محیط سینما و تأتر ایران خواستار توقف این رویه شده‌اند.

به دنبال انتشار بیانیه زنان سینماگران زن معترض، کمیته‌ پنج نفره مستقلی برای پیگیری مطالبات بیانیه و رسیدگی به موارد خشونت و آزار علیه سینماگران زن تشکیل شد که اعضای آن هانیه توسلی، ترانه علی‌دوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد، و مارال جیرانی هستند.

این زنان با ارائه یک آیین‌نامه پیشنهادی به خانه سینما، خواستار تأیید و اجرای آن، و بهبود شرایط سینمای ایران هستند.

محمدحسین فرحبخش در این برنامه رادیویی گفت که «از همان روز اول گفتم این جریان، جریانی هدایت شده است و پشت آن به جشنواره کن می‌رسد که خدا را شکر به آن جایزه داده نشد.»

او در ادامه افزود که «این‌ را هم بگویم که من مخالف سرسخت توقیف فیلم برادران لیلا هستم و این فیلم حتما باید اکران شود، و خطایی اگر بوده باید افراد جریمه شوند.»

ترانه علی‌دوستی
ترانه علی‌دوستی

حملات این تهیه‌کننده ایرانی متوجه ترانه علی‌دوستی از بازیگران فیلم براداران لیلا است که اشاره او به وجود آزارهای جنسی در سینمای ایران بازتاب جهانی گسترده‌ای داشت.

محمدحسین فرحبخش مدعی شد که «تنها چیزی که در این مملکت در تراز انقلاب اسلامی است، همین سینماست و نه مجلس یا دولت.»

او با بیان این‌که این ۸۰۰ نفر باید محاکمه شوند، گفت که «ما این آیین‌نامه را قبول نداریم چون توهین به ماست، و خودمان کارمان را بلدیم.»

اظهارات محمدحسین فرحبخش با انتقاد برخی از سینماگران ایرانی از جمله هانیه توسلی از اعضای کمیته پنج نفره زنان مواجه شد که با بازنشر فایل صوتی مصاحبه در استوری اینستاگرم خود نوشت که «بشنوید و ببینید؛ این فضایی است که ما در حال تلاش برای تغییر آن هستیم.»

هانیه توسلی
هانیه توسلی

محمد حسین قاسمی، تهیه‌کننده سینما نیز در واکنش به این مصاحبه، در استوری اینستاگرمش نوشت که ««آقای فرحبخش مراقب خلط مباحث جمع‌بندی‌ها در صحبت‌هایتان باشید. فارغ از جریان‌های سیاسی و فرصت‌طلبانه این روزگار، حمایت از حقوق زنان سینمای ایران که بازنمای خواست و نیت این جمعیت ۸۰۰ نفر بوده، امری الزامی و در چارچوب قوانین شرع است. برخلاف تعداد زیادی از آثار شما که قابلیت اشاعه فحشا دارد.»

در هفته‌های اخیر برخی از این سینماگران زن معترض با حملات سایت‌ها و چهره‌های اصول‌گرا مواجه شده‌اند، و حتی یکی از افراد متهم به آزارهای جنسی از ترانه علی‌دوستی به دلیل نشر افترا و اکاذیب به دادگاه شکایت کرده است.

جنبش جهانی «می تو» یا «من هم» با همراهی زنان و دختران ایرانی نیز همراه بوده است و موارد زیادی از اذیت و آزارهای جنسی در عرصه‌های مختلف افشا شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG