در پی شدت گرفتن مشکلات اقتصادی و ناتوانی برخی از خانوادهها در تامین هزینه تحصیل فرزندان خود، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که در دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۲۱۶ هزار و ۲۴۳ کودک بازمانده از تحصیل وجود داشت که تنها ۳۱ هزار و ۵۱۸ نفر از آنها به تحصیل بازگشتهاند.
خبرگزاری حکومتی ایلنا به نقل از رضوان حکیمزاده نوشته است «سه موضوع بسیار مهم عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت و ایجاد تعلق به مدرسه و هویتبخشی به دانشآموزان» را در دستور کار داریم.
این اظهارات حکیمزاده در حالی است که او دوازدهم شهریورماه در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا اعلام کرده بود که ۱۶۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در ایران وجود دارد.
در این زمینه اظهارات متناقض در بین مقامات و مسئولان بسیار است به طوری که نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی نیز روز پنجشنبه ۴ تیر، شمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران را ۹۱۱ هزار نفر، شامل ۴۰۰ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی، اعلام کرده بود.
مرور آمارهای رسمی نشان میدهد که ۷۰ درصد «ترک تحصیلیها» مربوط به دهکهای درآمدی پایه یک تا پنج هستند.
در همین رابطه نیز محمد مولوی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تیرماه سال جاری گفته بود ۲۷۹ هزار تن از کودکان به دلیل «مشکلات مالی» ترک تحصیل کردهاند.
کارشناسان بر این باورند که آمار اعلامی از سوی وزارت آموزش پرورش تنها در بخش کودکانی است که امکان ورود به سیستم آموزشی را ندارند و در ابعاد کلانتر، بازماندن از تحصیل آمار بسیار بالاتری دارد.
استناد این گروه به آمار مرکز پژوهشهای مجلس است که تعداد بازماندگان از تحصیل در کشور در سال ۱۴۰۲ را ۹۳۰ هزار نفر اعلام کرده بود.