دو روز پس از آنکه یک عضو مجلس شورای اسلامی نسبت به کمبود دارو هشدار داد و وضعیت را «بحرانی» دانست، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی مدعی شده است که «عوامل کمبود دارو» را از بین برده است.
بهرام عینالهی با بیان اینکه «تمام عواملی» که میتواند باعث ایجاد «کمبود دارو» شود را در «یکی - دو هفته اخیر» کاملاً از بین بردهایم، به خبرگزاری «ایلنا» گفت: کمبود «۲۰۰ قلم دارو» درست نیست.
او همچنین از اختصاص «حدود ۱۲ هزار میلیارد» برای طرح «دارویار» توسط سازمان برنامه و بودجه، ارائه «حدود ۳۰ هزار میلیارد» تسهیلات توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی برای خرید مواد اولیه و پرداخت «حدود یک ونیم میلیارد تومان» ارز ترجیحی با نرخ «۴ هزار و ۲۰۰ تومانی» خبر داده است.
محمدعلی بندپی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دهم تیرماه با اعلام اینکه اگر «راه چارهای» برای کمبود دارو اندیشیده نشود، ممکن است به یک «بحران اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و درمانی» تبدیل شود، گفته بود: تعداد داروهای کمیاب به «بیش از ۲۰۰ قلم» رسیده است.
در این حال، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق دوازدهم تیرماه گفته بود: «طلب ۱۰ میلیارد دلاری» ایران از عراق برای خرید «کالاهای اساسی و دارو» آزاد شده است.
علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی نیز سیام خرداد ماه اعلام کرده بود که دولت ابراهیم رئیسی یارانه جداگانهای برای «نان»، «دارو»، «سوخت» و «آب و برق» در نظر گرفته است.
بسیاری از بیماران نیازمند داروهای خاص و یا خانوادههایشان، طی سالیان اخیر بارها مقابل ساختمانهای مختلف حکومتی تجمع کرده و خواستار رفع سریع موانع دسترسی به این اقلام حیاتی و درمانی شدهاند.
در همین ارتباط، علی رمضانیان، روزنامهنگار اقتصادی پیش از این به بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته بود: «مافیای دارو و فساد مقامات باعث تشدید بحران دارو در ایران شده است.»